FOTO: CBCG / - IGOR SLJIVANCANIN
29/03/2023 u 14:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavak odlične saradnje Svjetske banke i CBCG

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećem učešću crnogorske delegacije na Godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu

„Svjetska banka i Centralna banka Crne Gore imaju veoma uspješnu saradnju, koja će se u narednom periodu dodatno unapređivati“, konstatovano je na današnjem sastanku šefa Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Kristofera Šeldona sa guvernerom Centralne banke Crne Gore dr Radojem Žugićem.

-Guverner Žugić se zahvalio predstavniku Svjetske banke na kontinuiranoj podršci koju ova institucija pruža Centralnoj banci Crne Gore, prvenstveno u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na modernizaciju platnog prometa. Gdin Šeldon najavio je i podršku Svjetske banke Centralnoj banci Crne Gore na planu primjene međunarodnih standarda i najboljih praksi u oblasti bankarske supervizije i sanacije- saopšteno je iz CBCG.

Sagovornici su danas razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i istakli potrebu saniranja ranjivosti u fiskalnoj sferi, prvenstveno obuzdavanja rasta javnog duga, kao i podsticanja realnog sektora koji je zamajac razvoja privrede.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećem učešću crnogorske delegacije na Godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, kao i o organizaciji sastanka Belgijsko-holandske konstituence, čiji će domaćin u maju biti Crna Gora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. jun 2023 08:39