/ - фото: Привредна Комора
29/04/2022 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наставити сарадњу на успостављању заједничког регионалног тржишта

Заједничка активност на уклањању препрека за слободан проток радне снаге, робе и услуга остају приоритет, уз нагласак на даљој хармонизацији прописа, у складу са регулативом ЕУ

На пословном скупу у Бриселу, у организацији Коморског инвестиционог форума (КИФ ЗБ6) и Европске комисије, усаглашене су поруке неопходности наставка регионалне сарадње у оквиру акционог плана за успостављање заједничког регионалног тржишта, усвојеног на самиту у Софији, новембра прошле године. 

- Заједничка активност на уклањању препрека за слободан проток радне снаге, робе и услуга остају приоритет, уз нагласак на даљој хармонизацији прописа, у складу са регулативом ЕУ. Привредници из региона су били у прилици да изнесу своје виђење препрека на путу ефикасније регионалне сарадње, као и да говоре о проблемима са којима се привреда суочава. Актуелна криза у Украјини пријети да се негативно одрази на пословање региона у дугом року, те подршка европских партнера на путу ЕУ интеграција Западног Балкана представља једну од основа макроекономске стабилности и инвестиционе атрактивности региона. На пословном форуму су учествовали и представници Еуроцхамберса, ЦЕФТА секретаријата, Транспортне заједнице, Регионалног савјета за сарадњу и других међународних институција- наводе у саопштењу.

Пословном скупу претходила је сједница УО Коморског инвестиционог форума Западног Балкана.

У име Привредне коморе Црне Горе, у раду састанака су учествовали предсједница Нина Дракић и координатор за сарадњу са међународним коморским асоцијацијама Балша Ћулафић. Пословном скупу присуствовала је и Сања Ћаласан, извршна директорица Пиваре Требјеса, као чланица Пословног савјета КИФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:21