/ BENZINSKA PUMPA, BENZIN, NAFTA, POSKUPLJENJE GORIVA, INA PUMPA, INA - IVAN PETROVIC-IPE
10/06/2022 u 10:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неће бити проблема у снабдијевању горивом

Да ли би на пумпама у Црној Гори могло да прифали горива? Грађани с којима смо разговарали сматрају да би могло, с обзиром на то да зависимо од других

Због инвазије Русије на Украјину, Европска унија забранила је увоз руске нафте бродовима, па би бројне државе могле да имају проблема у снабдијевању, jaвљa TVCG преноси портал RTCG.

За сада Црна Гора неће имати проблема, увјеравају извршни директор Југопетрола, Василис Панагопулос и министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић.

Да ли би на пумпама у Црној Гори могло да прифали горива? Грађани с којима смо разговарали сматрају да би могло, с обзиром на то да зависимо од других.

Но, проблема у снабдијевању Црна Гора за сада нема, поручују из Југопетрола.

-Црна Гора је стабилно тржиште и Југопетрол пажљиво прати тренутну ситуацију на међународном нивоу у сектору енергетике. Као што је познато, снабдијевамо се искључиво из Грчке, из Хелленик Петролеума. Наш терминал у Бару ради пуним капацитетом и као такав задовољава потребе Црне Горе-саопштио је Василис Панагопулос.

О томе је он недавно разговарао с министром економије и туризма Гораном Ђуровићем. Све што је чуо, охрабрује, каже ресорни министар, посебно у години када у Влади очекују најбољу љетњу туристичку сезону.

-Да рачунају на стабилну испоруку, да ће бити поуздан партрнер, да њихово снабдијевање не зависи од Русије него другим изворима, да имају три рефинерије у Грчкој и да гарантују да ће сви наши туристи моћи да се уредно снабдијевају на нашим пумпама-истакао је Ђуровић.

Када је ријеч о цијени нафте на међународном тржишту, знатно је порасла, након што су челници Европске уније постригли договор о забрани увоза 90 одсто руске нафте бродовима.То је најоштрија санкција коју је Унија увела Москви од почетка руске инвазије на Украјину крајем фебруара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:44