Photo by Andrew Neel on Unsplash
02/06/2021 u 17:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачка позива незапослене са сјевера Црне Горе

Позивом је предвиђена шестомјесечна обука на раду за 20 незапослених са фокусом на сјеверни регион

Нјемачка невладина организација Хелп-Хилфе зур Селбстхилфе позвала је незапослене и послодавце у Црној Гори да се до 15. јуна пријаве на јавни позив који има за циљ ревитализацију економије, јавља Mina business. 

Позив је расписан у оквиру пројекта одобреног од Владе Њемачке под називом Социјално-економско оснаживање у региону Западног Балкана.

Позивом је предвиђена шестомјесечна обука на раду за 20 незапослених са фокусом на сјеверни регион (60 одсто учесника обуке), од чега ће 15 стажиста проћи сетификовану тромјесечну стручну обуку.

Биће подржано и 20 послодаваца који ће незапослене, који прођу обуку, након успјешно завршене праксе запослити на период од минимум годину.

Сви заинтересовани треба да поднесу апликациони формулар који је доступан на сајту Хелп-а и у канцеларијама те организације у Беранама и у Подгорици.

Право учешћа имају сви послодавци и искључиво незапослени пријављени на Заводу за запошљавање (ЗЗЗ), које живе и имају пребивалиште у Црној Гори.

Уз попуњени апликациони формулар, обавезно је доставити копију личне карте и потврду да се особа налази на евиденцији незапослених.

Пројектом је предвиђена и додјела опреме за рад за 20 послодаваца који радно ангажују незапослене по истеку шестомјесечне обуке, у вриједности од 2,4 хиљаде ЕУР за сваког послодавца, уз његово учешће 15 одсто вриједности додијељене опреме, са циљем оснаживања већ постојећег бизниса.

Додатне информације се могу добити на мејл Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:02