/ - (FOTO: TVCG)
18/11/2022 u 14:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova blokada na Debelom brijegu za spas Bolnice Meljine

Blokada je planirana za 25. novembar, a granični promet će biti obustavljen dva sata

I pored intezivnih sastanaka u resornim ministarsvima i pokušaja da se nađe rješenje, predstavnici lokalne uprave Herceg Novi su danas ponovo pozvali građane da još jednom blokiraju granični prelaz Debeli brijeg kako bi poslali poruku da neće dozvoliti zatvaranje Bolnice Meljine, javlja TVGC, prenosi portal RTCG.

Blokada je planirana za 25. novembar, a granični promet će biti obustavljen dva sata.

-Na sastanku sa predstavnicima svih odborničkih klubova i predsjednikom opštine Stevanom Katićem, dogovoreno je da naredni protest, odnosno blokada bude 25. novembra na Debelom brijegu, gdje će granični promet biti obustavljen dva sata"-potvrdio je Ivan Otović, predsjednik Skupštine Herceg Novi.

Kako je kazao, usaglasili su se da će blokada trajati produženo, od 11 do 13 h, kako bi na taj način izvršili dodatni pritisak na Vladu Crne Gore da pomogne Bolnici Meljine.

-Potrebna je politička volja i hrabrost da se bar privremeno pomogne Bolnici, a trajno rješenje se ne može očekivati bez odluke Privrednog suda o eventualnom raskidanju Ugovora sa kompanijom Duška Kneževića, što bi omogućilo državi da vrati Bolnici u svoje vlasništvo-objašnjava Otović.

Novljani su 6. novembra na istom mjestu sa istim porukama blokirali granicu pola sata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 08:03