NTO CG potpisala Memorandum o saradnji / MESSE BERLIN GMBH - FOTO: MESSE BERLIN GMBH
09/03/2023 u 15:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NTO CG potpisala Memorandum o saradnji sa turističkim organizacijama BiH i Srbije

Ovakvim gestom produžiće se saradnja i povećati vidljivost naših turističkih destinacija na međunarodnim tržištima, kazala je Tripković Marković

Tokom učešća na Međunarodnoj berzi turizma „ITB“ u Berlinu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je potpisala Memorandum o saradnji sa turističkim organizacijama Srbije i Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Potpisani sporazum ima za cilj unapređenje saradnje radi veće vidljivosti i atraktivnosti destinacija, te njihovog boljeg pozicioniranja na značajnim tržištima, saopšteno je iz NTO.

Memorandum o saradnji potpisali su direktorica NTO CG Ana Tripković Marković, Vesna Hasanović ispred Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Marija Vukoja ispred Turističkog klastera Hercegovina, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević, direktorica Nacionalne turističke organizacije Srbije Marija Labović i Ibrahim Osta ispred USAID-a.

- Ovakvim gestom produžiće se saradnja i povećati vidljivost naših turističkih destinacija na međunarodnim tržištima. Kroz ovaj Memorandum o saradnji imaćemo priliku da razmjenjujemo dobre prakse i da razvijamo najbolje turističke proizvode, što će sve zajedno biti prilika da budemo više vidljivi na brojnim tržištima - poručila je Tripković Marković.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Srbije, Marija Labović ovom prilikom je naglasila da je od izuzetne važnosti unapređenje regionalne povezanosti, a posebno kod promocije na udaljenijim tržištima.

- Prepoznali smo ovo kao veliku priliku i želim se zahvaliti na ovoj inicijativi. Rekla bih da smo mi spoj istoka i zapada, tradicionalnog i modernog, i to se odnosi na sve tri naše zemlje. U tom smislu, možemo reći da je Balkan zaista mističan, jer ima puno turističkih proizvoda koji tek trebaju biti otkriveni - poručila je Labović.

Ovaj Memorandum će uspostaviti okvir za saradnju, te maksimalizovati učinak zajedničkih marketinških aktivnosti s ciljem povećanja vidljivosti zemalja. Činjenica je da je turizam ključni sektor za ekonomski razvoj Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Stoga je neophodno da ove tri zemlje sarađuju i koordiniraju svoje promotivne aktivnosti, kako bi zajedno predstavljale konkurentnu destinaciju na globalnom tržištu, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 03:53