Sa prezentacije u Krakovu / - NTO CG
28/06/2023 u 09:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NTO: Poljaci pokazuju sve veće interesovanje za odmor u Crnoj Gori

Gosti promotivnog događaja u Krakovu imali su priliku da degustiraju crnogorska vina i probaju naše specijalite

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je promotivni događaj u Krakovu, koji je održan za vrijeme Evropskih igara.

Iz NTO CG su poručili da im je izuzetno zadovoljstvo što su imali priliku da organizuju promotivni događaj u Krakovu na kojem su prisutni turoperatori i mediji u toku trajanja Evropskih igara, koje su u fokusu javnosti.

– Tržište Poljske je jako važno za Crnu Goru kao turističku destinaciju imajući u vidu sve veće interesovanje koje postoji sa ovog tržišta tokom čitave godine. Tokom prva četiri mjeseca ove godine imali smo duplo više turista iz Poljske u odnosu na isti period prethodne godine. Pored ovog događaja, ove godine učestvovali i na sajmu u Varšavi, te ugostili grupu turoperatora iz Poljske. Vjerujemo da će kontinuirana promocija na tržištu, ali i činjenica da smo ove godine posredstvom tri avio kompanije povezani sa ovim tržištem doprinijeti da se rastući trendovi nastave – poručio je predstavnik NTO CG Filip Burzan.

Osim turoperatora i medija, promotivnom događaju je prisustvovao otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Poljskoj, Aleksandar Drljević, koji je izrazio zadovoljstvo dobro organizovanom događaju i programu.

– Prezentacija o Crnoj Gori u Krakovu je bila još jedna prilika da pokažemo prijateljima i potencijalnim gostima iz Poljske ljepote kojima Crna Gora obiluje. Poljaci su jako zainteresovani za ljetovanje i boravak u Crnoj Gori. Ovo je prilika koju naša turistička privreda treba da iskoristi, jer se radi o tržištu sa velikim brojem potencijalnih posjetilaca i trzištu koje sa posebnim emocijama i zainteresovanošću gleda na Crnu Goru – istakao je Drljević.

Takođe, događaju su prisustvovali predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, kao i predstavnici olimpijskog komiteta susjednih država – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Predstavnici NTO CG i lokalnih turističkih organizacija su održali prezentaciju, a prisutni su imali priliku da se bliže upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom Crne Gore za ljetnju turističku sezonu.

– Tržište Poljske nam je izuzetno značajno. Jako je važno to što imamo direktnu avio liniju, imamo puno gostiju iz Poljske. Oni rado biraju barsko primorje za svoj odmor i jako nam je važno da budemo prisutni na tom tržištu kako putem sajmova, tako i putem B2B prezentacija. Naravno, uvijek smo raspoloženi da ugostimo poljske turoperatore i novinare – poručila je predstavnica TO Bara mr Nikoleta Nikčević.

Za odličnu atmosferu bila je zadužena crnogorska muzička zvijezda Nina Žižić, koja je izmamila aplauze posjetilaca. U sklopu događaja, lokalne turističke organizacije Bara i Podgorice, Lipska pećina i hotel The Chedi Luštica bay organizovali su nagradne igre za posjetioce sajma.

– Predstavljanje Crne Gore u Krakovu je bilo veoma zanimljivo, pjesme Nine Žižić su unijele prazničnu atmosferu. Bila sam na ovom događaju kao novinarka i veoma sam srećna što sam prvi put u životu osvojila nagradu tokom izvlačenja. Već se radujem boravku u Crnoj Gori. Iako sam dosta putovala po svijetu nisam bila u Crnoj Gori, a čula sam da je to lijepa i zanimljiva destinacija sa bogatim kulturnim nasljeđem. Voljela bih da upoznam ovu zemlju – i njenu obalu i planine, kao i neka skrivena mjesta koja rjeđe posjećuju turisti – kazala je jedna od dobitnica nagrada Magdalena Kursa.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je promotivni događaj u Krakovu uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:48