Turistička ponuda Crne Gore izazvala oduševljenje u Beču / - FOTO: NTO
18/03/2023 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NTO: Turistička ponuda Crne Gore izazvala oduševljenje u Beču

Iz NTO su naveli da su posjetioci bili zainteresovani i za ponudu aktivnog odmora, kao i da su upoznati sa prirodnim i kulturnim bogatstvima, nacionalnim parkovima i brojnim mogućnostima za aktivan odmor u prirodi

Nacionalna turistčka organizacija Crne Gore (NTO), u saradnji sa subjektima iz djelokruga turizma, predstavlja ponudu Crne Gore na sajmu „Ferien Messe 2023.“ u Beču. Kako su saopštili iz te turističke organizacije, naša ponuda, praćena bogatim kulturnim i muzičkim programom, izazvala je veliko oduševljenje posjetilaca sajma.

Direktorica NTO-a Ana Tripković Marković istakla je da je veliko zadovoljstvo predstavljati destinaciju na sajmu turizma u Beču, imajući u vidu da se radi o tržištu koje je od izuzetnog značaja za Crnu Goru.

- Tokom čitave godine povezuju nas dvije avio kompanije Austrian Airlines i Wizz Air, te je potrebno iskoristiti tu dobru saobraćajnu dostupnost sa Austrijom - rekla je Tripković-Marković.

Ona je kazala da je NTO odlučila da ove godine sadržajno obogati program.

- Pripremili smo program atraktivnih manifestacija za posjetioce, koktel na našem štandu, a ugostićemo i veliki broj medija i turoperatora iz Austrije sa kojima planiramo da nastavimo saradnju - rekla je Tripković-Marković.

Navela je da raduje što je na sajmu prisutan veliki broj učesnika iz privrede, lokalnih turističkih organizacija i javnih ustanova.

Iz NTO-a su kazali da su se posjetioci tokom sajma informisali o cjelokupnoj turističkoj ponudi Crne Gore, ali i uživali u degustaciji cnogorskih specijaliteta i vina.

Dodaje se da su atmosferu u Beču upotpunili zvuci Gradske muzike Budva i nastup kulturno umjetničkog društva “Njegoš”.

- Brojni posjetioci su već imali priliku da borave u našoj zemlji, te poručuju da će Crnu Goru ponovo sa zadovoljstvom posjetiti - istakli su u saopštenju.

Navodi se da su predstavnici najuticajnijih medija Austrije: Die PRESSE, Der Standard, Kronen Zeitung, Connoisseur Circle&Kurier, Berg Welten, Pro7 i SAT1 Austrija, posjetili crnogorski štand u cilju buduće saradnje, i imali priliku da učestvuju u nagradnoj igri koju je organizovala NTO CG.

Novinarka magazina “OOOM”, Kristina Capela Kindel osvojila je sedmodnevni boravak u Budvi.

- Još prije deset godina sam razmišljala da posjetim Crnu Goru, i zadovljstvo mi je što ću ove godine imati prilike za to. Ono što je veoma specifično, a što primjećujem sada, jeste da Crna Gora posjeduje mnogo ljepote i netaknute prirode - kazala je Capela Kindel .

Navodi se da je, u sklopu sajma, NTO sprovela i uputnik na osnovu kojeg će se prepoznati koje su želje i planovi turista iz Austrije koji žele posjetiti Crnu Goru.

Tijana Kotarac iz TO Budve rekla je da su veoma zadovoljni učešćem na sajmu i da je već prvog dana interesovanje bilo veliko.

- Austrijanci ne vole da dolaze u jeku sezone, izbjegavaju gužve i zato su njihove posjete u periodu pred ili post sezone. Obožavaju boravak u prirodi, pa smo se trudili da im predstavimo našu ponudu koja obuhvata pješačke staze, ruralni dio i još mnogo toga - rekla je Kotarac.

Ona je navela da očekuju da će Budva ove godine postići maksimum u organizaciji događaja koji će privući veliki broj turista.

Iz NTO su naveli da su posjetioci bili zainteresovani i za ponudu aktivnog odmora, kao i da su upoznati sa prirodnim i kulturnim bogatstvima, nacionalnim parkovima i brojnim mogućnostima za aktivan odmor u prirodi.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimir Martinović, kazao je da prirodne ljepote nacionalnih parkova, bogatstvo i raznovrsnost biodiverziteta na najljepši mogući način promovišu ljepotu Crne Gore.

Kako je saopštio, Nacionalni parkovi nude raznovrsnu turističku ponudu.

- Pored pješačkih staza, tu je mogućnost raftinga i splavarenja najdubljim kanjonom u Evropi, vožnja biciklom kroz nestvarno lijepe predjele, šetnja jednom od poslednjih prašuma u Evropi, kajakarenje i krstarenje Skadarskim jezerom i još mnogo toga - poručio je Martinović.

Maja Vukićević iz hotelske grupe (HG) Montenegro Stars istakla je da je njemačko govorno područje izuzetno važno za tu HG.

- Tu ne mislim samo na Njemačku i Austriju, već i na Švajcarsku. Moramo raditi na tome da otvaramo i razvijamo nova tržišta, a za sada nam to dobro ide kada je u pitanju zapadnoevropsko tržište - kazala je Vukićević.

Iz NTO su naveli da je „Ferien Messe 2023.“ vodeći sajam turizma na austrijskom tržištu, koji svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća i preko 150 hiljada posjetilaca.

Kako su kazali, sajam je ove godine okupio više od 800 izlagača iz više od 70 različitih zemalja.

Turističku ponudu Crne Gore predstavili su i strateški partner NTO– turistička agencija Gold Travel, lokalne turističke organizacije Ulcinja, Kotora, Podgorice, Bara i Budve, Nacionalni parkovi Crne Gore, hotel Kalamper&Spa, hotelska grupacija Montenegro Stars i turistička agencija Trip&Travel Montenegro DMC.

VIŠE NA WEBU

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:09