/ Фото: Министарство
11/03/2022 u 10:34 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављен наградни конкурс „Нове идеје за одрживи регионални развој Црне Горе“

Задовољство ми је да и кроз ову иницијативу комуницирамо и заједнички радимо на остваривању циљева снажног развоја, нагласио је Милатовић

Министарство економског развоја позива све црногорске студенте на основним, магистарским и докторским студијама у Црној Гори или иностранству да се пријаве на наградни конкурс за израду есеја на тему „Нове идеје за одрживи регионални развој Црне Горе“.

--Учешће младих у процесу стварања јавних политика је од великог значаја за цјелокупан економски развој Црне Горе. У претходном периоду, у оквиру Министарства, имали смо прилике да сарађујемо са младим, талентованим људима, да их укључујемо у неке активности и показало се да су носиоци здраве идеје напретка. Задовољство ми је да и кроз ову иницијативу комуницирамо и заједнички радимо на остваривању циљева снажног развоја- нагласио је Милатовић.

у саопштењу додају:"Циљ конкурса јесте да подстакнемо младе талентоване људе да дају академски допринос у креирању јавне политке регионалног развоја. Од учесника се очекује да кроз анализу примарних и секундарних извора, као и кроз анализу најбоље упоредне праксе предложе и обраде једну или више реформских мјера којима се превазилази неки од изазова на пољу регионалног развоја у Црној Гори".

-Прва награда за најбољи есеј износи 1.500 еура; друга награда износи 1.000 еура, док награда за треће мјесто износи 500 еура. Есеј мора бити написан на црногорском језику, да не садржи више од 2000 ријечи, може бити дјело једног или групе аутора (највише четири) и мора бити достављен у ПДФ формату на емаил адресу пријаве@мек.гов.ме, до петка, 25. марта 2022. године- наводе у саопштењу.

Подсјећају:"Политика регионалног развоја Црне Горе законски и стратешки уобличена је 2011. године, међутим анализа социо-економских индикатора за период од 2014-2020. године показује да су постављени циљеви остварени само дјелимично".

Министарство економског развоја има намјеру да интензивира активности у правцу равномјернијег раста и развоја свих јединица локалне самоуправе, са фокусом на територијални развој уз осмишљавање механизма подршке који би утицали на убрзање динамике развоја.

-Равномјеран регионални развој не само да ће створити боље услове за живот, рад и вршење бројних привредних активости, заштити животну средину, додатно обогатити туристичку понуду, већ ће омогућити и миграције у супротном смјеру, од урбаних ка руралним подручјима-оцијенио је Милатовић.

Више информација о конкурсу можете пронаћи на сајту МЕР-а:

хttps://www.gov.me/clanak/nagradni-konkurs-nove-ideјe-za-odrzivi-regionalni-razvoј-crne-gore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:51