/ - Дан
23/06/2023 u 15:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Od davanja šuma na korišćenje oko 1,3 miliona eura

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima izrazila je veliko zadovoljstvo postignutim poslovnim rezultatima, koji su, kako su rekli, najbolji dokaz profesionalnog, kvalitetnog i odgovornog poslovanja

Projekcija planiranih prihoda države od Javnog poziva 2 za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju iznosi oko 1,3 miliona eura, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

U prostorijama Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Pljevljima juče je organizovano otvaranje 22 ponude pristigle na Javni poziv 2, koji je objavljen 6. juna 2023. godine.

Predmet prodaje bilo je ukupno 110 odjeljenja, ukupne bruto drvne zapremine 125.301 metara kubnih. Nakon primarne analize pristiglih ponuda, konstatovano je da je od 110 odjeljenja koja su bila predmet prodaje Javnog poziva 2, prodato 25 odjeljenja, ukupne bruto drvne zapremine od oko 23.000 metara kubnih, u za sada procjenjenoj vrijednosti od oko 1,3 miliona eura.

- Nakon što komisija donese i potpiše odluke po Javnom pozivu 2, koje će biti objavljene na sajtu Uprave, moćićemo precizno da znamo činjenično stanje u vezi tačne količine prodate drvne zapremine i ostvarenih prihoda, ali već sada može se reći da projekcija prihoda države od Javnog poziva 2 iznosi oko 1,3 miliona eura. Na osnovu preliminarnih proračuna i projekcija može se sa zadovoljstvom konstatovati da će Uprava za gazdovanje šumama i lovištima uspješno realizovati i Javni poziv 2, čime nastavljamo da postižemo odlične poslovne rezultate - saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Podsjećaju da je implementacijom Programa gazdovanja šumama za 2023. godinu, planirani prihod u Budžetu projektovan je na 12.292.938 eura, a da nakon šest mjeseci ove godine preliminarna projekcija ostvarnog prihoda iznosi preko 15,5 miliona eura, a da će, kako kažu u Upravi, do kraja godine biti mnogo veći.

- To predstavlja apsolutni rekordni prihod i najbolji poslovni rezultat ikada ostvaren u Upravi - naglašeno je u saopštenju.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima izrazila je veliko zadovoljstvo postignutim poslovnim rezultatima, koji su, kako su rekli, najbolji dokaz profesionalnog, kvalitetnog i odgovornog poslovanja.

- To nam daje motivaciju da u narednom periodu nastavimo još jačim i snažnijim tempom i zajedničkim i kvalitetnim radom i stručnim znanjem naših zaposlenih ostvarimo odlične razultate na svim poljima u šumarstvu i budemo primjer odgovornog, održivog, ekološki prihvatljivog i ekonomski isplativog gazdovanja šumama, koji će šumarstvu vratiti ugled i postati stožer crnogorske privrede - zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jun 2024 15:55