/ - фото: Драган Стојановић ИЛУСТРАЦИЈА
20/06/2022 u 15:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор директора ЦЕДИС-а: У актуелним околностима притисака најбоље одложити започете активности

Осим наведеног, разлог за одлагање усвајања правилника су и пристигле примједбе синдикалних организација компаније, које ћемо размотрити у наредном периоду, наводе из ЦЕДИС-а

Црногорски електродистрибутивни систем саопштио је, након данашње сједнице Одбора директора, да нису разматрани предлози измјена Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, као ни измјене Правилника о рјешавању стамбених потреба запослених.

- Наиме, Одбор директора је закључио да у актуелним околностима медијско – политичких притисака на ЦЕДИС, а све са циљем стварања утиска у јавности да се у позадини предложених измјена крију злоупотребе и незаконите радње, најбоље одложити започете активности. Подсјећамо јавност, да је приоритетни разлог за измјене Правилника о организацији и систематизацији, мањкавост претходног акта који је актуелни менаџмент затекао, а који супротно одредбама Закона о раду не предвиђа број извршилаца. Управо зато се приступило измјенама, прије свега у циљу усклађивања наведеног акта са одредбама Закона о раду, затим унапређења пословних процеса у компанији, као и постизању већег степена ефикасности и приступачности за крајње кориснике. Осим наведеног, разлог за одлагање усвајања правилника су и пристигле примједбе синдикалних организација компаније, које ћемо размотрити у наредном периоду. Такође, данашњој сједници нису, из оправданих разлога, присуствовала два члана Одбора. Одлагање усвајања предложених измјена Правилиника о рјешавању стамбених потреба запослених услиједило је након консултација за Министарством капиталних инвестиција на којима је сугерисано рјешење по којем би сви запослени требало да буду на једној листи. У ЦЕДИС-у ћемо у наредном периоду приступити изради новог акта у складу са сугерисаним предлозима измјена од стране МКИ. Рок за доношење измијењеног Правилника за рјешавање стамбених потреба запослених у ЦЕДИС-у је помјерен за 31. јул текуће године. На крају је неопходно истаћи да је овај Одбор и менаџмент функционисао и наставиће са активностима као и до сада, у свему се придржавајући прописа, без обзира на интензитет притисака који поједини политичари врше преко медија. Разлог за притисак није бољитак компаније, већ искључиво политички мотивисане смјене руководства, које је у актуелним условима постигло изузетне резултате. Подсјећамо на резултате нарочито у дијелу уштеда и смањења губитака у систему и истичемо да су Одбор и менаџмент, имајући у виду околности, поносни на све што је остварено током претходних годину- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:32