Подијелимо терет - десети циклус / - ЕПЦГ
27/07/2023 u 18:02 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbor direktora "EPCG – Željezara Nikšić" iznio uslove za izdavanje u zakup postrojenja Čeličane i Kovačnice

Odbor direktora DOO "EPCG – Željezara Nikšić" će eventualno izdavanje u zakup postrojenja Čeličane i Kovačnice omogućiti u slučaju da sopstvenim snagama ne može pustiti u rad navedene pogone i ako postoje pravne poteškoće vezane za evropske direktive da to DOO "EPCG – Željezara Nikšić" ne može uraditi.

- Potencijalni zakupac Čeličane i Kovačnice mora sačuvati zakupljenu imovinu u stanju u kojem je zaprimio i da bilo kakvo otuđenje imovine nije dozvoljeno kao i da se moraju precizirati uslovi davanja u zakup, iznos zakupnine, broj uposlenih radnika DOO "EPCG – Željezare Nikšić", bruto plate zaposlenih i poštovanje kolektivnog ugovora - ističe se u saopštenju. 

Odbor je donio Odluku koja je upućena Odboru direktora matične kompanije Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, kojom se ovlašćuje direktor Društva da dokument "Investicioni projekat proizvodnje kovanih čelika u pogonu kovačnica" zajedno sa dopisom dr Krsta Boškovića dostavi Odboru direktora Osnivača na dalje razmatranje i odobravanje shodno usvojenom Biznis planu EPCG AD Nikšić 17.01.2023. godine. 

Odlukom se zadužuje menadžment Društva da uspostavi komunikaciju sa pravnom službom Osnivača u cilju otklanjanja dileme o postojanju pravnih ograničenja za pokretanje pomenutog projekta kao i da Odboru direktora dostavi pisanu garanciju da Društvo raspolaže potrebnim resursima.

Povodom jučerašnjeg saopštenja EPCG AD Nikšić, da se ovo društvo neće baviti proizvodnjom i preradom čelika već da će postrojenja Kovačnice i Čeličane izdavati u zakup, Odbor direktora Žleljezare predlažio je da Odbor direktora EPCG AD Nikšić stavi van snage odluku vezanu za Biznis plan koja je usvojena 17.01.2023. godine i donesu novu u kojoj će se samo tačka 1 odnositi na DOO "EPCG – Željezara Nikšić", a ostale na zakupce.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:15