/ foto LAZAR RUZIC
26/12/2022 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor za ekonomiju i Ministarstvo finansija prihvatili amandmane na budžet poslanice Zoronjić

Ovim amandmanima, smatraju da se stvara budžetska osnova za ulaganja u mjesta i područja koja su sistemski zanemarivana prethodnih decenija, dodaju iz URA

Amandmani na budžet za 2023. godinu, koje je  podnijela poslanica poslanica URA Suada Zoronjić, podržani su većinom glasova na Odboru za budžet, finansije i ekonomiju, a ministar finansija i socijalnog staranja ih je na sjednici prihvatio, čime su postali sastavni dio budžeta za iduću godinu, saopštili su iz URA.

Tako će se, kako navode u ovoj partiji, obezbijediti novac za magnetnu rezonancu bolnici u Bijelom Polju, rekonstrukciju i adaptaciju Internog odjeljnjenja Opšte bolnice u Bijelom Polju, sredstva za izgradnju objekta JU OŠ “Mladost” u Kanjama, sredstva za digitalizaciju i računarsku opremu u školama “21. Maj”, “Rifat Burdžović Tršo”, Gimnazija “Miloje Dobrašinović”, “Mladost” u Bijelom Polju, rekonstrukciju putnog pravca Luke-Kradenik, a time i MZ Crnča, Ivanjem Goduša, Sipanje, Korita, dodatna sredstva za završetak radova JU OŠ “Šukrija Međedović” i područnu jedinicu u Radulićima, sredstva za rješavanje problema sa vodosnabdijevanjem za mještanje sela Ivanje.

- Takođe, prihvaćen je i amandman koji se odnosi na izgradnju objekta za etažno parkiranje ispod zidina Starog grada u Ulcinju gdje se trenutno nalazi neuređen parking koji ne odgovara prostoru i gradu koji je turističko mjesto. Ovim amandmanima, smatraju da se stvara budžetska osnova za ulaganja u mjesta i područja koja su sistemski zanemarivana prethodnih decenija, dodaju iz URA.

Osim amandmana, kako dodaju, predstavnici Vlade u narednom periodu započeće stvaranje preduslova za realizaciju projekta koji se odnosi na projekat za izgradnju parka, igrališta i toplane u naselju Rasadnik u Bijelom Polju, koje trenutno ima izgled kakav ne priliči 21. vijeku, a takođe je amandman poslanice Zoronjić.  

- Poslanica je prethodno  projektom upoznala Vladu Crne Gore i premijera Dritanu Abazovića, koji je saglasan da bi bio od izuzetnog značaja za Bijelo Polje, a uz obećanje ministra finansija, vjeruje da će se uskoro realizovati, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:58