/ - влада цг сједница
17/02/2022 u 18:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлука о додјели Уговора о обавези превоза путника: Опредијељено 6.000.000 еура

Такође, Влада је усвојила три програма подршке за 2022. годину

Влада Црне Горе је, на 59. сједници, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, донијела одлука о додјели Уговора о обавези пружања услуга превоза путника од јавног интереса за 2022. годину.

- Овим уговором успоставља се однос на комерцијалној основи између Владе, коју представља Управа за жељезнице, и Жељезничког превоза АД – Подгорица и истим се утврђује обим услуга које Управа за жељезнице наручује за дефинисану надокнаду трошкова за пружање услуга превоза од јавног интереса. Законом о буџету за 2022. годину опредијељена су средства за Уговор у износу од 6.000.000 еура и на овај начин ће се субвенционисати свакодневно 28 локалних путничких возова који саобраћају у текућој години, чиме се омогућава несметано одвијање превоза путника у жељезничком саобраћају и задовољава јавни интерес- наводе из Владе

Влада је усвојила три програма подршке за 2022. годину - Програм за унапређење конкурентности привреде, Програм за развој прерађивачке индустрије и Програм за развој и промоцију занатства чији је циљ унапређење пословања микро, малих и средњих предузећа, занатлија и што већи допринос развоју прерађивачке индустрије у укупном износу од 5.200.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:33