Јанко Одовић / Портал Дан
24/11/2021 u 09:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одовић: До краjа године и Нацрт закона о играма на срећу

Новим законом ће се створити квалитетниjи амбиjент за развоj тржишта и привлачење приређивача из иностранства и већа фискална дисциплина, нагласио jе Одовић

Нацрт закона о играма на срећу и наградним играма представља значаjан искорак у области спречавања прања новца и финансирања тероризма, саопштио jе државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања Jанко Одовић. 

- Новим законом ће се створити квалитетниjи амбиjент за развоj тржишта и привлачење приређивача из иностранства и већа фискална дисциплина. Такође, обезбиjедиће се већи приход за буџет Црне Горе, тиме што ће бити мање простора за малверзациjе, утаjе пореза, неплаћање накнада… - нагласио jе Одовић.

Нацрт ће Влади бити достављен до краjа ове године, након чега ће Предлог закона бити упућен Скупштини Црне Горе на одлучивање. Тиме ће се придружити сету предлога закона коjи су у скупштинскоj процедури у пакету са Предлогом закона о буџету Црне Горе. 

Усваjањем буџета државе за 2022. годину обезбjеђуjе се бољи стандард грађана кроз реформски програм "Европа сад". 

Државни секретар jе указао да ће пооштреном казненом политиком нови закон  пружити додатне гаранциjе пословању легалних приређивача игара на срећу, а демотивисати нелегалне.

- Обезбиjедиће се већа заштита малољетника од учествовања у играма на срећу и друштвена заштита играча и њихових породица. Новим законом ће бити отклоњени недостаци постоjећег, прецизниjе и потпуниjе ће регулисати поjедине одредбе важећег закона коjе су се у пракси показале спорним - истакао jе Одовић.

Нацрт закона о играма на срећу и наградним играма jе прошао jавну расправу, а посебно важно jе било и спровођење препорука Савjета Европе.

Програмом рада Владе предвиђено jе утврђивање Предлога закона у четвртом кварталу, односно до краjа ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:21