Janko Odović / - FOTO: MDUP
01/05/2024 u 15:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odović: Žičara Kotor-Lovćen ipak otvorena

Mnogi su sumnjali da će žičara biti spremna prvog maja - ipak je otvorena, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović na otvaranju sezone žičare Kotor-Lovćen.

Na otvaranju zičare osim ministra Odovića prisustvovali su i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i izvršni direktor kompanije Žičara Kotor - Lovćen Marko Cus, saopšteno je iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

- Mnogi su sumnjali da će žičara biti spremna prvog maja - ipak je otvorena. Govorili su i da plaže neće biti spremne za predstojeću sezonu - e pa spremne su. Dakle, Vlada Crne Gore i ovo Ministarstvo rade da turistička sezona bude realizovana u svakom pogledu - kazao je ministar Odović.

On je istakao da će rezultati rada Vlade biti izvor ponosa za svakog građanina, jer svaki napor usmjeren ka dobrobiti Crne Gore i njenih građana donosi korist cjelokupnom društvu.

image

Sa otvaranja žičare Kotor Lovćen

- FOTO: MDUP

- Žičara, kao ključni dio turističke infrastrukture, ne samo da će olakšati pristup planinskim područjima i omogućiti posjetiocima da uživaju u prelijepim pejzažima, već će doprinijeti i ekonomskom rastu regiona. Ministar je takođe naglasio sveobuhvatan značaj žičare i dodao da će ona obogatiti turističku ponudu Crne Gore - navode iz ministarstva.

Odović je posebno istakao da će žičara imati višestruki značaj, ne samo za turiste koji dolaze u Crnu Goru, već i za lokalno stanovništvo.

- Proširenjem žičare do Cetinja, otvaraju se nova vrata turističkim mogućnostima, što će značajno doprinijeti ekonomskom razvoju i promociji kulturnog nasleđa i Kotora i Cetinja - zaključio je Odović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 10:35