Скупштина Црне Горе / - Архива
26/05/2022 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана 12. сједница Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање

На сједници је усвојен Извјештај о раду Одбора за 2021. годину и утврђен План рада Одбора за 2022. годину

Одржана 12. сједница Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање 

Одбор размотрио четири тачке дневног реда

На данас одржаној 12. сједници, Одбор за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање је размотрио Иницијативу коју је поднио предсједник Одбора Драган Краповић и, у складу са чланом 73 став 2 Пословника Скупштине, одлучио да одржи консултативно саслушање поводом Коначног извјештаја о контролној ревизији Ефикасност реализације препорука датих у ревизији успјеха „Успјешност спровођења политике заштите животне средине у Црној Гори – заштита од шумских пожара“. На саслушање су позвани: др Дритан Абазовић, предсједник Владе Црне Горе, Филип Аџић, министар унутрашњих послова, Миодраг Бешовић, в.д. генералног директора Директората за заштиту и спашавање, Владимир Јоковић, потпредсједник Владе за економски систем и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Ана Новаковић Ђуровић, министарка екологије, просторног планирања и урбанизма, мр Срђан Пејовић, директор Управе за шуме, Александар Булатовић, директор ЈП Национални паркови Црне Горе, др Иван Вуковић, градоначелник Главног града Подгорица, Марко Ковачевић, предсједник општине Никшић, Рајко Ковачевић, предсједник општине Пљевља, Тихомир Богавац, предсједник општине Беране и др Бранислав Радуловић, члан Сената Државне ревизорске институције. Термин одржавања сједнице на којој ће бити одржано консултативно саслушање биће одређен накнадно. 

На сједници је усвојен Извјештај о раду Одбора за 2021. годину и утврђен План рада Одбора за 2022. годину.

У оквиру тачке „Текућа питања” Одбор је, у складу са чланом 75 став 3 Пословника Скупштине, подржао Иницијативу за контролно саслушање Владимира Јоковића, потпредсједника Владе за економски систем и министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, Ане Новаковић Ђуровић, министарке екологије, просторног планирања и урбанизма и Горана Ђуровића, министра економског развоја и туризма, коју је поднио посланик др Дејан Ђуровић, на тему „Ерозија плаже на Ади Бојани и губитак природног храњења, могућности и шансе за очување и ревитализацију плаже“. Термин одржавања сједнице на којој ће бити одржано контролно саслушање биће одређен накнадно. 

Такође, Одбор се упознао и са Иницијативом коју је поднијела Заједница општина Црне Горе и са планираним међународним активностима предсједника Одбора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:29