sa sastanka / - FOTO: MF
22/09/2023 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održani pregovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Gruzije

Tokom prethodna dva dana, u Gruziji je dogovoreno, da u narednoj rundi, obje strane nastave pregovore u cilju postizanja saglasnosti u vezi otvorenih pitanja koja se odnose na dividende, kamate i autorske naknade

Od 20. do 22. septembra 2023. godine, u Gruziji su održani pregovori između delegacija Crne Gore i Gruzije u vezi sa zaključivanjem Ugovora između dvije zemlje o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Crnogorsku delegaciju predvodila je Biljana Peranović, generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija Crne Gore, a delegaciju Gruzije, Marine Khurtsidze, šefica u Direktoratu za poresku i carinsku politiku u tamošnjem Ministarstvu finansija.

- U toku pregovora postignuta je saglasnost o većini pitanja koja se regulišu predmetnim ugovorom. Obje delegacije su iskazale spremnost da se što prije dođe do zaključivanja ugovora, čime bi se obezbijedilo eliminisanje dvostrukog oporezivanja dohotka rezidenata dvije države ugovornice, uklanjanje poreskih prepreka za strana ulaganja, primjenjivanje načela jednakog poreskog tretmana fizičkih i pravnih lica država ugovornica, unaprjeđenje naučne, kulturne i sportske saradnje, kao i političkih odnosa dvije zemlje - naveli su iz Ministarstva finansija.

Tokom prethodna dva dana, u Gruziji je dogovoreno, da u narednoj rundi, obje strane nastave pregovore u cilju postizanja saglasnosti u vezi otvorenih pitanja koja se odnose na dividende, kamate i autorske naknade.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 18:48