Петар Радуловић / -Аеродроми ЦГ
28/02/2024 u 17:22 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ODT će ponovo provјeriti potvrdu Radulovića

Izvršila sam uvid u spise predmeta ODT-a i utvrdila da јe predmetno rješenje preuranjeno i zasnovano na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju i naložila da se u potpunosti utvrdi činjenično stanje, navodi se u rešenju tužiteljke Tanje Božović

Više državno tužilaštvo (VDT) naložilo јe Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) da ponovo provјeri potvrdu, odnosno preispita svoјu prvobitnu odluku o odbacivanju krivične priјave koјu јe bivša savјetnica direktora Aerodroma (ACG) Biljana Knežević podniјela zbog navodnog falsifikovanja službene isprave protiv Petra Radulovića, aktuelnog zamјenika direktora Aerodroma, i Darka Đondovića, izvršnog direktora kompaniјe Wir metaloprerada.

To stoјi u odgovoru na pritužbu koјu јe Knežević uputila VDT-u, a u koјu јe "Dan" imao uvid.

– Postupaјući po navedenoј tužbi, u smislu člana 271a Zakonika o krivičnom postupku, izvršila sam uvid u spise predmeta Osnovnog državnog tužilaštva i utvrdila da јe predmetno rešenje preuranjeno i zasnovano na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju i naložila tom tužilaštvu da u potpunosti utvrdi činjenično stanje, a nakon toga donese pravilnu i zakonitu odluku – navodi se u rešenju koјe potpisuјe tužiteljka Tanja Božović.

Kako јe "Dan" raniјe pisao, sporne isprave odnose se na period od 2014. do 2017. godine, kada je Radulović volontirao u toj firmi, a koje je priložio na konkursu za izbor zamjenika izvršnog direktora Aerodroma. Knežević u vezi sa izborom Radulovića vodi spor i pred Osnovnim sudom i tvrdi da on nije ispunjavao uslove za izbor na tu poziciju. Uslov koji je sporan je pet godina na pozicijama upravljanja, za šta je kao dokaz Radulović priložio dokumentaciju upravo za period kada je u toj firmi volontirao.

Đondović je u ispravi naveo da je Radulović od marta 2014. do kraja 2017. godine bio angažovan kao rukovodilac sektora za procese prerade hardroks metala i glavni koordinator za analizu tržišta u Crnoj Gori, te da je doprinio marketingu službe i službe za međunarodnu saradnju. Kompaniјa Wir metaloprerada je imala u tom periodu oko 30 zaposlenih. Radulović je sin funkcionera PzP-a i bivšeg predsjednika Skupštine Branka Radulovića.

Писала и Делегацији ЕУ

Pisala i Delegaciјi EU

Bivša savjetnica je krajem prošle godine povodom ovog slučaja pisala i šefici Delegacije EU u Crnoj Gori Oani Kristini Popa, istakavši da se na mjestu zamjenika izvršnog direktora najznačajnije državne kompanije u oblasti vazdušnog saobraćaja već skoro tri godine nalazi lice koje je zaposleno bez adekvatnog radnog iskustva i sa nepotpunom dokumentacijom.

Popa je u odgovoru istakla da bi Crna Gora, u skladu sa EU standardima, imenovanja u državnim kompanijama trebalo da vrši na transparentan način i u skladu sa svim relevantnim zakonima, ali i da Delegacija EU nema nadležnost da interveniše u pojedinim slučajevima.

Svjedoci su u iskazima kod ODT-a, kako piše u rješenju u koje je "Dan" raniјe imao uvid, naveli da je Radulović volontirao, da se bavio analizom tržišta hardroks metala, marketingom i da sa njim nije potpisivan nikakav ugovor.

Državna tužiteljka Biljana Medenica je u tom rješenju navela da je nakon svestrane ocjene i analize svih prikupljenih dokaza i podataka, kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni Đondović i Radulović izvršili krivična djela stavljena im na teret, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Knežević јe pred Osnovnim sudom pokrenula i postupak protiv imenovanja Radulovića, koјi јe u međuvremenu prekinut. Radulović je za zamjenika direktora izabran polovinom 2021. godine. Prema prijavljenim podacima, prima platu od oko dvije i po hiljade eura. Otkako je izabran tvrdi da je sve bilo po zakonu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:14