/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
08/03/2023 u 17:28 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ODT će se baviti izborom Radulovića za zamjenika direktora Aerodroma

Radulović je zamjenik direktora Aerodroma od polovine 2021. godine. Plata mu je po, dostavljenim imovinskim kartonima, oko 2,2 hiljade eura

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) vratilo je spise predmeta u vezi sa konkursom za izbor Petra Radulovića za zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT). To je "Danu" saopštila Biljana Knežević koja pred Osnovnim sudom traži da se poništi izbor Radulovića na tu poziciju. Ona je osim tužbe Osnovnom sudu, podnijela i prijavu VDT-u krajem 2021. godine. VDT ga je zatim proslijedio SDT-u, SDT sumnja da je Radulović falsifikovao isprave i proslijedio ODT-u, a ODT opet VDT-u, da bi VDT konačno početkom marta spise uputilo Osnovnom državnom tužilaštvu.

Knežević je kazala da je i ona, kao i ODT, bila mišljenja da ovaj slučaj treba da bude u nadležnosti SDT-a, s obzirom na odgovornost upravnog odbora Aerodroma i njihove uvezanosti sa političkom partijom kojoj Radulović pripada. On je sin Branka Radulovića funkcionera DF-a, odnosno PzP-a.

- Indicije da je lažna potvrda o radnom iskustvu otkucana na računaru poslanice Branke Bošnjak, u Skupštini, prezentovane su SDT-u, te se itekako radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, sa debelim vezama i u tužilaštvu i u sudstvu. Kako drugačije tumačiti činjenice da je predmet u SDT-u bio u škafu tužioca Miloša Šoškića godinu i po dana a da se sudski postupak o ovom slučaju, odugovlači skoro dvije godine, iako se radi o radnom sporu - kazala je Knežević.

Radulović je zamjenik direktora Aerodroma od polovine 2021. godine. Plata mu je po, dostavljenim imovinskim kartonima, oko 2,2 hiljade eura.

- Očekujem da će ODT efikasno riješiti ovaj slučaj - poručila je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 06:23