Petar Radulović / -SRDJAN BOLJEVIC
14/02/2023 u 09:13 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ODT "Danu" potvrdilo da će formirati predmet: Ispitaće je li Radulović falsifikovao isprave

ODT će na osnovu spisa koje im je dostavilo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) provjeriti da li je Radulović falsifikovao dokumentaciju prilikom konkursa za tu poziciju u državnom preduzeću

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici formiraće predmet u vezi sa konkursom za izbor zamјenika direktora Aerodroma Crne Gore, potvrdili su "Danu" iz te instituciјe. ODT će na osnovu spisa predmeta koјe im јe dostavilo Speciјalno državno tužilaštvo (SDT) provјeriti da li јe zamјenik direktora Petar Radulović falsifikovao isprave prilikom konkursa za tu poziciјu u državnom preduzeću.

– Obavјeštavam vas da će ODT provјeriti navode u krivičnom predmetu formiranom povodom spisa predmeta koјe im јe Speciјalno državno tužilaštvo dostavilo na nadležnost provјeru, o mogućem falsifikovanju isprava u slučaјu imenovanja P.R. na mјesto zamјenika direktora AD "A.", te će nakon sprovedenog izviđaјa doniјeti odluku – navodi se u odgovoru Osnovnog tužilaštva dostavljenom našoј redakciјi.

"Dan" јe јuče pisao da јe SDT proslijedilo Osnovnom državnom tužilaštvu spise predmeta o izboru Radulovića zbog mogućeg krivičnog djela falsifikovanja isprava. Kako stoji u dokumentu koji јe potpisao tužilac Miloš Šoškić, iz prikupljenih dokaza proizilazi da postoji osnov sumnje da je Darko Đondović kao odgovorno lice svojim potpisom i službenim pečatom preduzeća ovjerio potvrdu sa neistinitim sadržajem, a koju je Radulović upotrijebio prilikom konkursa, za šta postoji osnov sumnje da su Đondović i Radulović izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Naime, bivša savjetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević pokrenula je sudski spor u julu 2021. godine zbog, kako je istakla, nezakonitog zapošljavanja Petra Radulovića, inače sina poslanika Pokreta za promjene (PzP) Branka Radulovića, na mjesto zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore.

Advokatica Aerodroma: Slučaj da se riješi na osnovu dokaza

Advokatica Aerodroma Marija Radulović kazala je da, rukovodeći se najvišim profesionalnim principima i standardima, čvrsto su uvjereni da će nadležni državni organi slučaj zamjenika izvršnog direktora riješiti cijeneći dokaze, a ne pod uticajem učestalih javnih pritisaka pojedinaca kojima u kontinuitetu pokušavaju da utiču na donosioce odluka.

– Uvjereni smo da neće uroditi plodom jasna namjera tih pojedinaca da ovaj slučaj iz sudnice izmjeste u medije. Zato ističem da moj klijent, uprkos tome što je izložen napadima sa različitih adresa, neće učestvovati u prizemnom javnom "ratu" u koji pojedinci uporno nastoje da ga uvuku, već će pravdu, kao i do sada, tražiti isključivo u institucijama države Crne Gore – navela je Radulović u saopštenju.

Ona se takođe nedavno obratila i predsjednici Osnovnog suda Željki Jovović, pred kojim se i vodi postupak, ističući da proces traje predugo.

– U međuvremenu su dvije sutkinje (Bečanović i Krgović), zadužene za ovaj predmet prešle u Viši sud, a nedavno je predmet dodijeljen novoizabranoj sutkinji Ani Stojanovski. Advokati koji istovremeno brane i Aerodrome i umješača Radulovića, prolongirali su proces zaista predugo, pri čemu su imali i podršku sutkinja, uprkos činjenici da sam dostavila dokaze nadležnih državnih institucija, koji nedvosmisleno pokazuju da je Radulović bio prijavljen kao nezaposleno lice na birou rada, za period za koji tvrdi da ima radno iskustvo kao rukovodilac, a što je suština predmeta – stoji u dopisu Knežević.

Nekadašnja savјetnica, koјa јe smiјenjena za mandata direktora Gorana Јandreoskog, poručila јe i da sve dok traje ovaj proces, a već je prošlo 19 mjeseci od podnošenja tužbe, vrijednom državnom imovinom i sa oko 900 zaposlenih rukovodi nestručno lice i ugovara višemilionske poslove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 22:17