Zgrada SO Budva
05/12/2023 u 16:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Budva isplatila novembarske zarade i 500 eura zimnice

Uredno će biti servisirane sve potrebe prema dobavljačima, izvođačima javnih radova, odbornicima, političkim partijama, troškovi sudskih i advokatskih troškova, saopšteno je iz Službe predsjednika Opštine

Opština Budva je u zakonski predviđenom roku obezbijedila isplatu novembarskih zarada za zaposlene u lokalnoj upravi, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač. Ujedno sa isplatama zarada, opredijeljen je iznos u vrijednosti od 500 eura za zaposlene u lokalnoj upravi, uvažavajući njihove potrebe kao i porast cijena svih vrsta životnih troškova.

Kako je saopšteno iz Službe predsjednika Opštine, uredno će biti servisirane sve potrebe prema dobavljačima, izvođačima javnih radova, odbornicima, političkim partijama, troškovi sudskih i advokatskih troškova.

- Naknade za novorođenčad će zaključno sa ovim mjesecom biti isplaćene u narednim danima kao i sredstva koja su opredijeljena za pomoć poljoprivrednim proizvođačima, navodi se u saopštenju.

Nakon što je Viši sud odobrio potpisivanje dokumentacija, Opština će, kako je napomenuto, realizovati obaveze iz Plana javnih nabavki.

- U tom smislu pokrenut je postupak za nabavku mamografa i ultrasoničnog aparata za potrebe Doma zdravlja Budva vrijednosti od 170.000 eura plus pdv. Pokrenut je i postupak opremanja multimedijalne sale u Petrovcu vrijednosti 123.500 eura kao i postupci uređenja igrališta za potrebe Dnevnog centra “ Biseri” vrijednosti 63.000 eura i uređenje dječijih igrališta 40.000 eura, dodaje se u saopštenju.

Kako se napominje, na ovaj način okončan je postupak i izabran je izvođač radova na rekonstrukciji ulice “22 novembar” i “ Mediteranske”.

- Ta investicija je jedna od najznačajnijih za pripremu ljetnje turističke sezone i rasterećenje saobraćajnih gužvi u gradskom jezgru. U ovom trenutku možemo da konstatujemo da opština uredno servisira sve svoje obaveze i ispunjava nadležnosti u skladu sa zakonom. Koristimo priliku da se zbog specifičnosti situacije zahvalimo svim zaposlenima, kao i partnerima Opštine Budva na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali u prethodnom periodu. Uredno će biti servisirani troškovi participacije troškova prevoza u međugradskom saobraćaju za učenike osnovnih i srednjih škola koje pohađaju nastavu van teritorije opštine Budva, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. mart 2024 18:53