/ Прес конференција - Фото.М.К.
19/05/2021 u 14:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Улцињ запосленима дугује од 10 до 25 мјесечних примања

Свих пет предузећа су у блокади због пореског дуга, а због тешке финасијске ситуације РТВ Улцињ већ дуже од мјесец не емитује информативни програм

Директори пет јавних предузећа чији је оснивач  СО Улцињ  одржали су  прес конференцију  на којој су од одговорних у локалној самоуправи ултимативно затражили: изједначавање у зарадама са свим осталим корисницима буџета у Општини Улцињ, истовремену исплату мјесечних зарада, преузимање пореског  дуга  од 2015. године и ослобађање од обавеза према комуналним предузећима, које је такође основала Општина.

Директор РТВ Улцињ Музафер Бељо Чауши, директор  Центра за културу Муса Хоџа, директор Агенције за развој Улциња Шпејтим Марај, директор предузећа Узгој и заштита дивљачи и директор Дневног центра за дјецу са посебним потребама „Сирена“ Биљал Алај саопштили  су да материјална и свака друга запоствљеност тих предузећа од стране оснивача траје годинама па и деценијма, те да се  годишњим  општинским буџетом издваја цифра која не задовољава ни основне потребе предузећа и запослених у њима.

Како су навели „Запосленима се зависно од предузећа до предузећа дугује од 10 до 25 мјесечних примања“.

– Свих пет предузећа су  у  блокади због пореског дуга а има и  блокада које су на снази  због неплаћених комуналиија и  рачуна по другим основама. Од јануара  запослени нису примили ни цента, док су њихове колеге у локланој самоуправи у заостатку двије плате. Због тешке финасијске ситуације РТВ Улцињ већ дуже од мјесец не емитује информативни програм – казао је директор тог локалног медија Музафер - Бељо Чауши.

Текст, фото и видео М. Кнежевић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:35