/ - Министарство економског развога и ПК
15/12/2021 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Организовно прво умрежавање партнера кроз програм Хоризонт Европа

Ријеч је о онлајн догађају који је био посвећен повезивању партнера у оквиру ЕУ програма за истраживање и иновације Хоризонт Европа 2021-2027

Привредна комора, Министарство просвјете, науке, културе и спорта и Министарство економског развоја организовали су прво умрежавање партнера кроз програм Хоризонт Европа. Ријеч је о онлајн догађају који је био посвећен повезивању партнера у оквиру ЕУ програма за истраживање и иновације Хоризонт Европа 2021-2027, а који је реализован уз подршку Европске мреже предузетништва.

Догађај је, преко интернет платформе, окупио преко 120 учесника из више од 20 држава којима су представници организатора и Делегације Европске уније у Црној Гори представили могућности које нуди поменути програм. 

- Хоризонт Европа је кључни инструмент за гледање иза хоризонта – ка зеленијој, дигиталној, здравијој и отпорнијој будуц́ности, када говоримо о Европској унији, али и о нама, који једног дана желимо да будемо дио европске породице – казао је в.д. генералног секретара Привредне коморе Бајчета.

Скуп су отворили в.д. генералног секретара Привредне коморе Митар Бајчета, државна секретарка Министарства економског развоја Милена Липовина Божовић, и в.д. генерални директор за националне и ЕУ научне програме др Бранко Булатовић, у Министарству просвјете, науке, културе и спорта. Модератор је била Марија Распоповић, самостална савјетница у Сектору за пројекте Привредне коморе Црне Горе.

Опширније ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:56