СД Данило Орландић / - СД Данило Орландић.
02/06/2022 u 10:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орландић: Бићемо најжешћи противници суштинске продаје Аеродрома

Како истиче, Аеродроми су једино предузеће у региону и шире које, за вријеме највеће кризе у ваздухопловству проузроковане корона вирусом нијесу били корисник државне помоћи

Социјалдемократе се најоштрије противе званично исказаној намјери министра економије да суштински прода Аеродроме Црне Горе, препуштајући их страном концесионару, на чији жиро-рачун би се, умјесто у буџет, сливала сваке године десетине милиона еура извјесне добити, поручио је потпредсједник Социјалдемократа Данило Орландић.

 - Доношење такве одлуке би представљало економски пораз, против којег ће се СД борити и изборити, а треба подсјетити да смо озбиљним и посвећеним радом осујетили покушај 41. Владе, тј. појединих министара, да Аеродроме дају под концесију компанији која је унапријед виђена за побједника. Вјерујемо да сви знате о којој се ради и да се искрено надамо да ће нови министри, након стручне и аргуелментоване расправе, ипак промијенити мишљење и дати шансу другим моделима развоја аеродрома - наводи Орландић.

Како истиче, Аеродроми су једино предузеће у региону и шире које, за вријеме највеће кризе у ваздухопловству проузроковане корона вирусом нијесу били корисник државне помоћи, нити један цент кредита нису узели за пословање. А неки пак много хваљени аеродроми који се спомињу, су још увијек корисници помоћи државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:15