/ фото: Привредна комора
10/09/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оснажити привредне везе Црне Горе и Харкова

Делегација другог по величини украјинског града Харкова, на челу са првим замјеником градоначелника Новаком Олександром, посјетила је Привредну комору Црне Горе и са потпредсједником Павлом Д. Радовановићем и сарадницима разговарала о могућностима снажења економске сарадње.

Радовановић и Олександр су се сагласили да постоји значајан простор за унапређење партнерстава између бизнис заједница Црне Горе и Украјине, а нарочито Харкова који је град-побратим Пријестонице Цетиње.

- Привредна комора Црне Горе је најбоља адреса ако желите да разговарате о унапређењу привредне сарадње, јер обухвата цјелокупну пословну заједницу наше земље. Радује нас „побратимство“ Харкова и Цетиња. С обзиром на важност Пријестонице за Црну Гору, може се рећи да је Харков тако „побратим“ цијеле наше државе – оцијенио је Радовановић.

Потпредсједник је апострофирао веома добру сарадњу привредних комора Црне Горе и Украјине изразио је очекивање да ће коморе, чим епидемиолошке прилике дозволе, реализовати планирани форум привредника двије државе са презентацијом њихових економских и природних потенцијала, те билатералним разговорима представника компанија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:39