/ фото: Министарство финансија
10/09/2021 u 13:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отпочет дијалог на тему родно одговорног буџетирања

Вјерујемо да женско предузетништво зависи од појединачних политика које могу и требају дати одговор социо-економском амбијенту, навела је Липовина Божовић

Државна секретарка за развојне економске политике Милена Липовина Божовић отворила је данас радионицу „Дијалог о увођењу родно одговорног буџетирања у Црној Гори“ која је одржана у организацији Секретаријата Савјета за конкурентност и уз присуство уз присуство кључних партнера из јавног и приватног сектора, међународних институција и представника НВО сектора.

- Вјерујемо да женско предузетништво зависи од појединачних политика које могу и требају дати одговор социо-економском амбијенту и друштвеном наслеђу, које још увијек одражава патријархалну уређеност друштва- казала је државна секретарка.

Шефица Секретаријата Савјета за конкурентност Марија Шуковић истакла је да је циљ ове радионице да се размијене информације о томе ко и шта ради на тему родно одговорног буџетирања и да се заједничким активностима и капацитетима покушају дефинисати улазне тачке за системско увођење родно одговорног буџетирања, као и наредни кораци.

Представник Министарства финансија и социјалног старања Бојан Пауновић навео је да су, имајући у виду да је Буџет за 2021. годину програмски, сада створени услови да се говори о системском увођењу родно одговорног буџетирања. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:35