Fidan i Abazović / Vlada CG
27/06/2023 u 09:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvoreno predstavništvo Turske privredne komore, i Pegasus leti ka Crnoj Gori

Otvaranje kancelarije Turske privredne komore u Podgorici istorijski je dan kada je riječ o odnosima između Crne Gore i Turske, kazao je premijer Abazović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan svečano su otvorili sjedište Turske privredne komore u Crnoj Gori.

“Otvaranje kancelarije Turske privredne komore u Podgorici istorijski je dan kada je riječ o odnosima između Crne Gore i Turske”, kazao je premijer Abazović.

On je izrazio zadovoljstvo što Turska kao dokazani prijatelj Crne Gore otvara predstavništvo svoje privredne komore u Crnoj Gori.

Abazović i Fidan izrazili su naročito zadovoljstvo što će još jedna turska avio-kompanija, Pegasus, ovih dana pokrenuti direktne avio letove sa Crnom Gorom, ocijenivši da će to dodatno unaprijediti odnos dvije prijateljske i savezničke države.

“Vjerujem da je to još jedan dokaz ili kruna dobrih političkih odnosa koji se mogu nazvati i bratski. Turske kompanije su više nego dobrodošle u Crnu Goru. Crna Gora je zemlja teritorijalno mala ali nudi velike mogućnosti. Vjerujem i siguran sam da će turske kompanije pronaći svoje mjesto kada je u pitanju izgradnja velikih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori u saobraćaju, energetici, turizmu, ali da će ovakav vid saradnje pospješiti i naše kulturne odnose i odnose koji se tiču zdravstva i obrazovanja”, kazao je Abazović.

On je istakao značaj dobre veze Crne Gore i istambulskog aerodroma koji je luka iz koje građani Crne Gore vrlo često putuju na razne destinacije u svijetu, a posebna važnost kvaliteta te saobraćajne veze ogleda se u bitnosti za crnogorski turizam i ukupni biznis u našoj državi.

On je uputio čestitke i želje za uspješan rad novoj Vladi Republike Turske i poželio da zvanična Ankara nastavi sa politikom prijateljskih odnosa sa zemljama zapadnog Balkana i prijateljima Turske koji žive na tom prostoru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 04:07