Веселин Пејовић / IVAN PETROVIC-IPE
18/12/2021 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пеjовић: Отворио сам три компаниjе како би Унипром изашао на берзу

Jа сам оснивач и власник ових фирми. Ова информациjа кошта пет фунти. Company house UK по аутоматизму покреће процес брисања из регистра било коjе компаниjе коjа у претходноj фискалноj години ниjе остваривала промет преко рачуна, рекао jе Пеjовић

Власник Унипрома Веселин Пеjовић саопштио jе да jе отворио три компаниjе како би Унипром изашао на берзу и на њоj котирао у складу са своjим технолошким и производним капацитетима.

„Разлог више за приближавање и излазак на лондонску берзу jесте и могућност приближавања и сарадње са комерциjалним банкама коjе кредитираjу металску индустриjу са максималним каматама од 1,2 одсто, што jе много повољниjе него код домаћих банака“, наводи се у одговору Пеjовића на питање потпредсjедника Владе Дритана Абазовића колико jе компаниjа основао у Великоj Британиjи и ко су му партнери.

Пеjовић jе казао да се промет и перформансе било коjе компаниjе у Уjедињеном Краљевству могу провjерити преко интернета.

„Jа сам оснивач и власник ових фирми. Ова информациjа кошта пет фунти. Company house UK по аутоматизму покреће процес брисања из регистра било коjе компаниjе коjа у претходноj фискалноj години ниjе остваривала промет преко рачуна“, рекао jе Пеjовић.

Он jе казао да ће Абазовића са задовољством учинити власником истине, иако он то ниjе учинио са грађанима земље чиjи jе потпредсjедник Владе када су га питали ко му jе нудио 21 милион. То jе, како сматра, заиста нечувено у демократским друштвима на каква се позиваjу.

„Да jе имао добру намjеру, послао би нам упит па би одговорили, као што ћемо и сада, ради jавности. Ми одговарамо на дописе институциjама за разлику од њих коjи за шест мjесеци jедном од наjвећих црногорских извозника ниjедним словом ниjесу одговорили“, навео jе Пеjовић.

Он се осврнуо и на изjаву премиjера Здравка Кривокапић коjи га jе назвао друштвено неодговорним.

„Степен његове друштвене одговорности препознат jе за вриjеме рада у Жељезари коjу jе напустио на општу радост његових колега. Његова друштвена одговорност, савjест и поштење су универзитетска тема броj 1 поготово кад jе породичну кућу од 350 квадрата у Толошима сакрио као имовину да би од Универзитета узео петособни стан“, рекао jе Пеjовић.

Он jе навео да привредни успjеси поменутих, „без кормилара у Црноj Гори“, за вриjеме откад управљаjу економским процесима у Црноj Гори ниjесу забиљежени па их jе као друштвено одговорне питао када имаjу намjеру да их jавно истакну што ће бити веома сугестивно, драматично и с пуно децибела, али не и друштвено корисно jер од ништа не може бити осим ништа.

„Толико приче око КАП-а, а не знам да ли jе њихова нога икад крочила у КАП, на околно земљиште знам да jесте“, додао jе Пеjовић.

Он jе навео да свакога прелиjепе европске земље дочекаjу како треба, када знаjу да ће да се ради и доприноси па размишља да отвори у свим европским земљама по jедну фирму, jер jе наша земља изгледа jедина коjоj jе затварање милиjе од отварања.

„Наjбоље да окачимо на аеродрому jедну велику таблу - Црна Гора не ради, а кад ће не знамо“, закључио jе Пеjовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:48