Фото: М.Н. / - Фото: М.Н.
20/06/2022 u 17:14 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери Абазовићу: Потцијенио си нас, излазимо на улицу, па ако треба и на дан избора

Идемо до краја, све ћемо грађане позвати да умјесто на изборе изађу на протест, поручили су они

Пензионери са сјевера поручили су данас премијеру Дритану Абазовићу да спремају нове протесте 11. јула и9 да ће, ако треба, на протесте изаћи на дан избора. 

- Желимо поручити предсједнику Владе Абазовићу и његовим партнерима, који изјави да је стопирао протесте у Црној Гори, да га протести на сјеверу Црне Горе тек очекују и то много масовнији него на оне које је он мислио, јер је више него очигледно да исти не подржава, нити старе нити младе. Вјероватно мисли да је најбоље да ми стари што прије напустимо овај свијет, а млади да што прије напусте сјеверни регион, па да неки оду према државама ЕУ. Желе изгледа да други млади буду таоци његових тајкуна са југа-поручили су чланови Одбора Светотзар Чабаркапа и Садик Климента.

Најавили су нове протесте 11. јула у Бијелом Пољу, гдје ће, како наводе, прочитати нове захтјеве пензионера и кроз нове захтјеве ће тражити да најнижа пензија умјесто 270 буде 350 еура.

Пензионери такође траже да се и остале пензије повећају сраземно са најнижом пензијом.

У свом саопштењу наводе да су захтјеве да најнижа пензија буде 270 еура доставили Влади и Скупштини Црне Горе прије још прије пет мјесеци када су све цијене биле много ниже него данас.

Сада су се, како кажу, сстекли услови да доставе неке нове захтјеве.

-Господине Абазаовићу, ми идемо до краја, па ако треба сви ћемо изаћи на улицу и на дан локалних избора гдје ћемо све грађане позвати да умјесто на изборе изађу на протесте. Нама на сјеверу Црне Горе је још једино улица остала да се изборимо за своја права. Очигледно си све грађане на сјеверу потцијенио. Зато овим путем позивамо све пензионере са сјевера и грађане изађите на улице и борите се за своја права у складу са Законом и Уставом Црне Горе. Нас на сјеверу у у будућности очигледно чека велика глад и већ се види да се политичари у Подгорици, а и ови наши који су се усадили у Подгорици. спремили да се криза опет преломи преко леђа грађана Сјевера Црне Горе. Зато. изађи бори се и не плаши се- поручили су пензионери.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:05