/ - Пензионери са сјевера
24/03/2022 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери са сјевера: Спријечити незаконите скупштине удружења

Ни једно удружење пензионера у Црној Гори још није јавно подржало нашу борбу за наша права, наводе они

Пензионери са сјевера Црне Горе обавјештавају све пензионере у Црној Гори, да се Ван очи јавности спремају од наредне недеље незаконите скупштине пензионера у свим општинама на сјеверу Црне Горе, гдје се унапријед зна ко ће коју функцију обављати и ко ће колико новца од наших чланарина добијати.

-Ни једно удружење пензионера у Црној Гори још није јавно подржало нашу борбу за наша права, што говори да су сви под нечијом контролом,а коме није у интересу да пензионери додју до својих права која нам припадају већ само појединци из ових удружења, као и појединци из Фонда ПИО којим се милиони еура од пензионера сливају у њихове дзепове. 20.000 пензионера на сјеверу Црне Горе гладују, док се чланови удружења пензионера опијају по ресторанима и милионе еура средства склањају и користе за личне интересе, каква је то социјална правда. Пензионери са сјевера Црне Горе, како смо и најавили на последњем протесту у понедељак крећу у нове активности, за остваривања наших права- наводе у саопштењу.

Додају:"Како сазнајемо, удружење пензионера из Бијелог Поља ће у понедељак након незаконите Скупштине за коју ни један пензионер није упознат сем они који су њима блиски,а  кријући се од јавности у 12х ручати у ресторан пензионера,који се налази поред никољачког моста".

-Организициони одбор пензионера са сјевера Црне Горе ће тај дан такодје у 12х организовати испред овог ресторана састанак, гдје позива све пензионере из Бијелог Поља да додју да заједно спријечимо све злоупотребе удружења пензионера из Бијелог Поља и да спријечимо да на наш ручају и да сви затражимо да нам положе рачуне, гдје троше наша средства, која мимо наших сагласности добијају од фонда ПИО и да нам кажу ко је њих од 7500 пензионера из Бијелог Поља бирао-поручују они.

Додају:"Тај дан ћемо такодје на збору договорити и све даље кораке које ћемо предузети у борбу за наша права, такодје, ће нам се тај дан придружити и пензионери из Подгорице и Никшића".

-Позивамо све пензионере из Црне Горе да спријечавају сва удружења пензионера да незаконито мимо јавности и очију чланова пензионера организују незаконите скупштине и бирају исте људе који су унапријед изабрани. Оно што сви морају знати да наша борба за наша права за права сваког пензионера у Црној Гори тек почиње, зато позивамо сваког пензионера у Црној Гори да нам се придруже у тој борби и борби за наша права и наше достојанство- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:37