/ - Пензионери са сјевера (Фото: М.Н.)
28/03/2022 u 13:57 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери са сјевера: Уколико се не испуне захтјеви, протести на дан локалних избора

Захтјеви пензионера са сјевера Црне Горе су јасни, да минимална пензија буде везана за минималну зараду

Пензионери са сјевера, након састанка који су јуче одфржали у Бијелом Пољу, саопштили су да ако се не усвоје њихови захтјеви организоваћем протесте на сами дан локалних избора у мају мјесецу.

-Оно што је сугурно, да ћемо ако буде требало организовати и протесте на сами дан локалних избора у мају мјесецу, уједно позвати све пензионере да не излазе на те локалне изборе, већ да тај дан изађемо на улице, ако се не усвоје захтјеви пензионера са сјевера Црне Горе, нагласили су са данашњег састанка организиционог одбора пензионера са сјевера Црне Горе-преноси закључке члан Организационог одбора Садик Клинемта, из Рожаја.

Пензионери са сјевера Црне Горе су јуче договорили све будуће активности у циљу остваривања захтјева пензионера, које су достављени Влади и Скупштини Црне Горе.

-Са данашњег састанка пензионера са сјевера Црне Горе смо још једном позвали и представнике Владе и посланике Скупштине Црне Горе, да узму на разматрање захтјеве пензионера са сјевера Црне Горе, и исте усвоје кроз измјену Закона  о пензијском и инвалидском осигурању-каже Светозар Чабаркапа, из Бијелог Поља, такође члан Организационог одбора.

Захтјеви пензионера са сјевера Црне Горе су јасни, да минимална пензија буде везана за минималну зараду. Ако је минимална зарада 450 еура, пензионери траже да 60 одсто те зараде буде минимална пензија, односно 270 еура-додаје он.

-Пензионери са сјевера Црне Горе и организициони одбор се ограђују од свих оних који злоупотребљавају њихову борбу, преговарајући у име пензионера на локалном или на државном нивоу, сви такви наступи организују појединци у договору са појединим политичким партијама, предсједницима појединих општина и како су навели са истим немају ништа.Такође, морамо нагласити да сва удружења пензионера са сјевера Црне Горе немају више легитимитет да представљају поензионере, самим тим што нису подржали захтјеве пензионера. Какво то удружење може представљати пензионере који им уплаћују чланарину, док они на другу страну штите интересе политичких партија, посланика, представника Владе и других сем пензионера-истакао је Чабаркапа.

Климента је додао да кроз анкетирање која су радили из цивилног сектора на сјеверу Црне Горе од 01.фебруара до 15.марта међу 620 пензионера у осам општина на сјеверу Црне Горе, која је и нама достављена, њих 89 одсто пензионера на сјеверу, не подржава Удружења пензионера у њиховим општинама, што говори њихово незадовољство према тим удружењима.

-Сви догађаји у Скупштини Црне Горе, неизгласавање нове Владе је утицао да морамо тај расплет сачекати, јер је и очигледно да ми данас немамо нити Скупштину нити Владу, тако да ћемо дјеловати кроз друге видове борбе за наша права до рјешавање такве ситуације-истакао је Климента.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:18