/ - FOTO: CAR GIRL, UNSPLASH - EURO
19/09/2023 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Penzioneri traže kredite za zimnicu, tvrde da je bilo korupcije kod podjele sirovog mesa

Ovo predlažemo zbog dosadašnjeg načina nabavke zimnice koja je bila netransparentna, zakonski neutemeljena a pojedine trgovine su oslobađale namirnica lošijeg kvaliteta, navode oni

Pokret penzionera Crne Gore se obratio Ministarstvu rada i socijalnog staranja preporukom za nabavku zimnice i ogrijeva penzionerima za 2023. godinu.

image

t

- OBRAćANJE MINISTARSTVU - DOKUMENT

 

Penzioneri smatraju da je dosadašnji način raspodjele zimnice nehuman, podložan korupciji, da ne zadovoljava kvalitet, a da oni to skupo plaćaju.

Pokret predlaže da Ministarstvo rada i socijalnog staranja  u saradnji sa ostalim ministarstvima Vlade Crne Gore obezbijedi sredstva koja bi se  kroz pozajmicu usmjerila penzionerima za pomoć prilikom nabavke zimnice i ogrijeva.

- Penzionerima čija su mjesečna primanja manja do 500 eura obezbijedi beskamatni kredit u iznosu do 500 eura na vremenski period od 10 mjeseci, a ostalim penzionerima kredit do 300 eura na vremenski period od 5 mjeseci- navodi se u saopštenju Pokreta penzionera Crne Gore.

Dodaju da bi na ovakav način penzioneri sami uzimali i birali namirnice potrebne za zimnicu, a jedan dio tih sredstava bi opredijelili za nabavku ogrijeva, jer su cijene ogrijeva, kako napominju, takve da penzioneri sa minimalnim penzijama to ne mogu obezbijediti.

- Ovo predlažemo isključivo zbog dosadašnjeg načina nabavke zimnice koja je bila netransparentna, zakonski neutemeljena (u sebi ima dosta sumnjivih i koruptivnih radnji) a pojedine trgovine su se na taj način oslobađale namirnica lošijeg kvaliteta sa kratkim rokom upotrebe namirnica, a cijene su nekad bile veće od 10 do 15 odsto od cijena u maloprodaji, a da ne navodimo propuste i koruptivne radnje kod podjele sirovog mesa- navode u saopštenju.

Smatraju preporuku utemeljenom, realnom, humanim i korektnim.

- Tražimo hitno i brzo reagovanje- zaključuje se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Udruženja Svetozar  Čabarkapa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:46