Pokret evropa sad / - PES
29/12/2023 u 10:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES: Da su usvojeni amandmani DPS-a i URA-e, država bi ostala bez 100 miliona eura

Praksa je pokazala da kad god URA i DPS nešto zajedno rade, to ima katastrofalne posljedice po državu, zaključuju u saopštenju

Iz Pokreta Evropa sad saopšteno je da da su usvojeni amandmani DPS-a i URA-e, država bi ostala bez 100 miliona eura.

-Veliki broj amandmana koje su predložili poslanici opozicije, da su se usvojili, država bi ostala bez više od 100 miliona eura, za šta u tu svhu i u ovom trenutku nema realnih mogućnosti. Podsjećamo javnost da parlamentarna većina nije usvojila rebalans budžeta već u novembru ne bi bilo mogućnosti za isplatu zarada i socijalnih davanja, zbog uvećane potrošnje prethodne Vlade - navode u saopštenju.

Dodaju da opozicione partije URA i DPS su imale priliku da se kroz većinu koju su uspostavile u 43. Vladi dokažu i implementiraju sve ono što sada populistički predlažu iz opozicije.

- Međutim, kakav je odnos bio DPS-a prema prosvjetarima prethodnih decenija javnost vrlo dobro zna. Sa druge strane, takođe javnost je upućena i da nije realizovano više od trećine kapitalnih projekata, dok je URA bila na čelu 43. Vlade, koju je podržao DPS. Stoga, i naknadna pamet opozicionih DPS-a i URA-e jeste jako dobra vijest za Crnu Goru, ukoliko se radi o iskrenom osvješćenju, a ne o marketinškom pristupu iz redova opozicije kako sada djeluje - smatraju u PES-u.

Dodaju da oni koji su zajedno srušili 42. Vladu, ovog puta nisu uspjeli da sruše  fiskalnu održivost i stabilnost države.

- Praksa je pokazala da kad god URA i DPS nešto zajedno rade, to ima katastrofalne posljedice po državu - zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:16