Рок за пријаву истекао јуче / IVAN PETROVIC-IPE
05/04/2022 u 11:31 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пет пријава за извршног директора Ер Монтенегра, међу њима и Шпанац

На конкурс су се пријавили Хрват Крешимир Кучко, Игор Павићевић, Џејмс Уљаревић из Аустралије, Анђела Челебић, а пријаву је поднио и један држављанин Шпаније чије име нисмо успјели добити

На конкурс за извршног директора Ер Монтенегра до сада jе стигло пет приjава, потврдило је "Дану" више извора. Рок за пријаве је истекао јуче, али постоји могућност да још пријава стигне поштом. Национална авио-компаниjа расписала jе конкурс за избор извршног директора 18. марта.

"Дан" је раније објавио да се на конкурс пријавио Крешимир Кучко, бивши извршни директор Кроација ерлајнза, као и Игор Павићевић, генерални секретар Института сертификованих рачуновођа, који је прије тога прошао све секторе у Монтенегроерлајнзу. Током јучерашњег дана, пријаве су послали пилот Џејмс Уљаревић из Аустралије, Анђела Челебић, која је радила у компанији Челебић реал естејт и била у конзулату Црне Горе у Бечу, а пријаву је поднио и један држављанин Шпаније чије име нисмо успјели добити.

Конкурс је расписан након што је са Предрагом Тодоровићем споразумно раскинут уговор.

Радни однос са новим извршним директором ће се засновати на одређено вријеме у трајању од четири године од дана именовања од стране Владе као оснивача. Предност ће имати кандидати са искуством из области ваздушног саобраћаjа или економиjе.

Влада jе нову авио-компаниjу Ту Монтенегро, која лети под брендом Ер Монтенегро, основала почетком фебруара прошле године, а први комерциjални лет обављен је 10. jуна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:18