Радуловић / Фото: Срђан Бољевић
10/02/2022 u 10:21 h
Марко Стојановић, Драшко МилачићМарко Стојановић, Драшко Милачић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петар Радуловић изабран на основу лажне потврде?

Радуловић није испуњавао услове из конкурса за замјеника извршног директора Аеродрома

Дугогодишња савјетница извршног директора Биљана Кнежевић добила је јуче од Управе прихода и царина (УПЦ) допис у коме је наведено да замјеника извршног директора Петра Радуловића фирма "WIR metaloprerada" није осигуравала у периоду од 1. марта 2014. до 31.12.2017. године.

Кнежевић је навела да то потврђује да Радуловић није испуњавао услове из конкурса за замјеника извршног директора, те да је изабран на ту позицију на основу лажне потврде. С друге стране, из одбора директора су нам казали да чврсто стоје иза одлуке о избору Радуловића, те да је испунио све услове прописане конкурсом.

Спремају кривичне пријаве

 

Из Аеродрома су најавили да ће ускоро подниjети више кривичних приjава против одређених лица због, како сумњају, пљачке, а чиjи ће епилог, не сумњају, на чистац извести све "добронамjерне" поjединце коjи блаћењем поштених и вриjедних људи настоjе да замаскираjу сва своjа лична и професионална непочинства.

– Крађа државних ресурса више неће пролазити, како су навикли, некажњено. Оваj биjедан покушаj притиска доживљавамо само као подстрек да jош брижљивиjе припремимо сву документациjу коjа ће се ускоро наћи у тужилаштву – поручили су из АЦГ.

Кнежевић је допис од УПЦ прослиједила борду директора, али и тужилаштву као допуну кривичне пријаве против одговорних лица за избор Радуловића. Он је био руководилац сектора за процес прераде метала у тој компанији.

– Информишем вас да сам управо добила одговор из Управе прихода и царина, од којих сам, за потребе судског поступка и доказивања незаконитог запошљавања Петра Радуловића на мјесто замјеника извршног директора, затражила информацију, да ли је био пријављен овој институцији, а што је законска обавеза за сваког запосленог и то за период од марта 2014. до краја 2017. године, на основу које је покушао да обмане (и успио у томе) Аеродроме Црне Горе и прикаже радно искуство тражено огласом – написала је Кнежевић борду директора и предложила да пониште одлуку о именовању Радуловића за замјеника директора, јер је заснована на лажној потврди.

Она је раније казала да је Радуловић као доказ за тражено радно искуство доставио потврду приватне компаније "WIR metaloprerada" у којој стоји да је Петар Радуловић био руководилац сектора за процес прераде метала.

– Ови наводи нијесу потврђени у радној књижици Петра Радуловића. Његов остали радни ангажман, који не одговара условима огласа, потврђен је у његовој радној књижици – тврди Кнежевић.

Осим што је предала кривичне пријаве због избора Радуловића, покренула је и судски спор тим поводом пред Основним судом у Подгорици.

Поводом дописа који је Кнежевић добила од УПЦ и прослиједила борду директора, контактирали смо Аеродроме и тражили одговоре.

– Одбор директора Аеродрома Црне Горе стоjи чврсто иза одлуке о именовању Петра Радуловића за замjеника извршног директора компаниjе. Подсjећамо да Петар Радуловић испуњава све услове коjи су били прописани конкурсом: VII-1 степен стручне спреме, наjмање пет година радног искуства на пословима управљања, знање енглеског jезика, увjерење о општоj здравственоj способности, увjерење надлежног суда да се против њега не води кривични поступак. Имаjући у виду да су конкурсом jасно прецизирани услови за оглашено радно мjесто у складу с интерним актима Друштва, као и да су приjаве коjе су оциjењене као потпуне и исправне, садржале све доказе неопходне за законито одлучивање, не постоjи ниjедан утемељени разлог за преиспитивање документациjе. Приjава коjу jе доставио Петар Радуловић, коjи jе изабран за замjеника извршног директора, приjе доношења одлуке, била jе предмет разматрања формиране комисиjе коjа jе исту оциjенила као исправну и потпуну. Напомињемо и то да се одлуке о именовањима, као и услови на конкурсима, иако би то многи жељели, више не доносе нити ће се доносити ни на jедном мjесту ван Аеродрома Црне Горе – казали су из борда на чијем челу је Небојша Ђоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:15