Милена Петричевић / - фото: Управа прихода и царина
31/03/2022 u 17:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петричевић: Управа прихода и царина предложила дисциплински поступак против службеника Сектора за игре на срећу

Ово саопштење, поред моје обавезе да као државни службеник истинито обавјештавам црногорску јавност, има за циљ и заштиту мог личног и професионалног дигнитета, навела је Петричевић

Унутрашња контрола Управе прихода и царина (УПЦ) извршила је контролу комплетне документације концесионара Џек Пот и предложила да се покрене дисциплински поступак против пет службеника Сектора за игре на срећу, саопштила је вршитељка дужности (в.д) директорице УПЦ, Милена Петричевић.

Одлуке Сектора за игре на срећу неутемељени у чињеницама које егзистирају у списима предмета Одлуке Сектора за игре на срећу неутемељени у чињеницама које егзистирају у списима предмета.

У саопштењу се наводи да чињенице и околности указују да су тих пет службеника, приликом вршења радних обавеза, починили теже повреде службене дужности из члана 95 став 1 тачка 1, 5, 11 и 13 Закона о државним службеницима и намјештеницима.

„Унутрашња контрола УПЦ извршила је детаљни преглед и контролу, у оквиру својих надлежности, комплетне документације концесионара Џек Пот и извршила увид у начин поступања у том предмету овлашћених службених лица Сектора за игре на срећу, а који се тичу управо њиховог поступања по захтјеву концесионара од 1. октобра прошле године“, каже се у саопштењу.

Петричевић је рекла да је, на основу утврђеног чињеничног стања и резимеа поступања овлашћених службених лица, унутрашња контрола у свом детаљном и опширном извјештају од 28. марта ове године, на 18 страна, донијела и предлог мјера, а у односу на изведене закључке.

„Прво, да се у складу са чланом 97 Став 1 Закона о државним службеницима и намјештеницима покрене дисциплински поступак против пет службеника Сектора за игре на срећу“, каже се у саопштењу.

Наводи се да је друга предложена мјера да радни тим формиран од Старјешине органа, рјешењем од 23. новембра прошле године поступи у складу са тачком 4 диспозитива предметног рјешења - да поступи у складу са обавезом достављања извјештаја о раду в.д. директорици УПЦ.

Петричевић је казала да трећа мјера налаже да овлашћени, поступајући службеник Сектора за игре на срећу, поступи по захтјеву концесионара компаније Џек Пот, оконча управни поступак и донесе одговарајуће рјешење, а све у складу са Законом о управном поступку.

„Четврто, да Сектор за игре на срећу спроведе поступак јавног конкурса у складу са чланом 11 став 1 и 2 Закона о играма на срећу“, навела је Петричевић.

Она је рекла да спроведена детаљна контрола и сачињени извјештај потврђују њен раније изречени јавни став, заснован на законитом и стручном поступању.

Петричевић је казала да је на основу тог става, 3. фебруара, затражила од ресорног Министарства да повуче из даље законодавне процедуре Одлуку коју им је доставио Сектор за игре на срећу, а без њеног знања.

Разлог је, како је објаснила, то што су наводи у образложењу Предлога одлуке Сектора за игре на срећу неутемељени у чињеницама које егзистирају у списима предмета.

Петричевић је додала да је то утврдила и унутрашња контрола у свом извјештају.

„Ово саопштење, поред моје обавезе да као државни службеник истинито обавјештавам црногорску јавност, има за циљ и заштиту мог личног и професионалног дигнитета“, навела је Петричевић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 12:22