he perucica hidroelektrana perucica / - EPCG
22/11/2022 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Piva i Perućica u punom pogonu, nema bojazni od restrikcija

On je naveo da je EPCG za novembar već ispunila očekivanu hidrologiju od oko 300 litara po metru kvadratnom

Hidroelektrane (HE) Piva i Perućica, nakon obilnih padavina, rade u punom pogonu, a građani ne treba da brinu jer će biti dovoljno elektične energije, poručio je rukovodilac Funkcionalne cjeline Proizvodnja u Elektroprivredi (EPCG), Bojan Đordan.

On je kazao da su se na pogone u hidroenergetskim objektima pozitivno odrazile padavine, kojih je od 15. novembra bilo i po 200 litara po metru kvadratnom, prensi portal RTCG.

-Tako da su HE Piva i Perućica u punom pogodnu proizvodnje. Kada je u pitanju HE Perućica imamo maksimalnu proizvodnu od nekih sedam gigavat sati (GWh) dnevno, što je veoma zadovoljavajuće- rekao je Đordan, u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

On je naveo da je EPCG za novembar već ispunila očekivanu hidrologiju od oko 300 litara po metru kvadratnom.

-Približili smo se planiranim bilansnim količinama energije u jezerima. Što se tiče dotoka on je i prevazišao mogućnosti HE Perućica nekih 300 megavata, tako da smo i tu jako zadovoljni- kazao je Đordan i dodao da se nada da će dovoljno kiše biti i do kraja godine.

On je saopštio da ukoliko u decembru budu i prosječne padavine, neće biti potrebe za uvozom struje, već će određene količine moći i da se izvoze.

-Ne očeujemo nikakve probleme i nema bojazni od restrikcija- poručio je Đordan.

On je ponovio da EPCG ne planira da traži povećanje cijene električne energije za narednu godinu, ali će regulator 29. novembra donijeti konačnu odluku, po osnovu zahtjeva drugih kompanija.

Od 1. januara struja će biti skuplja 6,48 odsto

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 16:59