Привредна комора Црне Горе / - фото: Лого ПКЦГ
18/06/2021 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПКЦГ: Биће дискриминисан значаjан броj предузећа и њихови запослени

Из ПКЦГ су казали да ће у наjкраћем року одржати ванредну сjедницу Одбора удружења трговине, коjи ће заузети jасан став по том питању, заснован на принципу неселективности

Наjављена селективна примjена одредби о нерадноj недjељи дискриминисаће значаjан броj предузећа и запослених, саопштено jе из Привредне коморе (ПКЦГ).

– Чињеница jе да сваку инициjативу и потребу коjа долази из привреде, па и ову, Комора посматра у духу пословне асоциjациjе коjа заступа опште интересе привреде – наводи се у саопштењу ПКЦГ, преноси Мина Бизнис.

ПКЦГ jе, како су казали, асоциjациjа коjа заступа интересе цjеокупне пословне заjеднице и у свом дjеловању ради на одговоран, организован и стручан начин, а за све инициjативе обавља консултациjе са своjим чланицама.

– Управо jе на инициjативу ПКЦГ, Министарство економског развоjа формирало радну групу у коjоj jе на овом питању, поред државних органа, требало да партиципираjу све пословне асоциjациjе и синдикати. Радна група до сада ниjе одржала састанак – наводи се у саопштењу.

Због свега тога, из ПКЦГ су рекли да ће у наjкраћем року одржати ванредну сjедницу Одбора удружења трговине, коjи ће заузети jасан став по том питању, заснован на принципу неселективности и заштити интереса свих привредника из тог сектора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:59