/ - Фото: ПКЦГ
26/01/2022 u 10:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПКЦГ: Искуства Хрватске господарске коморе у европској интеграцији драгоцјена за нас

Током састанка оцијењено је да су односи двије привредне коморе на високом нивоу, те да ће се исти унапређивати и кроз друге додатне садржаје и могућности

Делегација Привредне коморе Црне Горе на челу са предсједницом др Нином Дракић боравила је у посјети Хрватској господарској комори, гдје им је домаћин био предсједник кровне привредне асоцијације Републике Хрватске, Лука Буриловић.

Током састанка оцијењено је да су односи двије привредне коморе на високом нивоу, те да ће се исти унапређивати и кроз друге додатне садржаје и могућности.

Предсједница Дракић је оцијенила да постоји интерес проширивања сарадње црногорских и хрватских привредника, јер релевантни и званични подаци указују на значајан економски и пословни потенцијал са обје стране.

- Успјешне праксе и искуства, које Хрватска господарска комора има иза себе, а нарочито оне у европској интеграцији, драгоцјене су за нашу Привредну комору у времену које долази - саопштено је из Привредне коморе.

Једна од централних тема поводом које је организована и посебна презентација било је унапређење коморских услуга и успостављање електронских и дигиталних сервиса како унутар коморе, тако и у погледу будућих настојања да Привредна комора Црне Горе подстакне и помогне дигитализацију самих предузећа, односно наших чланица.

Поред наведеног, у дијелу даље сарадње договорена је организација сусрета привредника двије земље те потписивање новог споразума од сарадњи, а на темељу постојећег који датира из 2007. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:17