PKCG u Vojvodini / - PKCG
22/05/2023 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PKCG: Rast robne razmjene između Crne Gore i Vojvodine

Drakić je istakla odličnu saradnju crnogorskih kompanija sa preduzećima iz Vojvodine i Republike Srbije, dodajući da Privredna komora odlučno podržava napore naših privrednika da ostvare uspjeh u saradnji sa tržištem Vojvodine i Srbije

Delegacija Privredne komore Crne Gore i privrednika, na čelu sa predsjednicom dr Ninom Drakić, tokom službene posjete Novom Sadu, imala je sastanak u Privrednoj komori Vojvodine, a jedan od povoda za sastanak je učešće crnogorskih privrednika na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Drakić je istakla odličnu saradnju crnogorskih kompanija sa preduzećima iz Vojvodine i Republike Srbije, dodajući da Privredna komora odlučno podržava napore naših privrednika da ostvare uspjeh u saradnji sa tržištem Vojvodine i Srbije.

Domaćin sastanka, predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, upoznao je crnogorske goste sa elevantnim informacijama o stanju ekonomije u Srbiji i Vojvodini, sa posebnim akcentom na aspekt saradnje koji vojvođanske firme ostvaruju sa Crnom Gorom.

- Sagovornici su se saglasili da se u oblasti trgovine i drugih privrednih oblasti uspijeva, što pokazuje i veoma veliki rast robne razmjene u kojem značajno učešće i doprinos imaju privredna društva iz Vojvodine. Tokom prijateljske razmjene mišljenja, govorilo se i o jačanju poslovnih odnosa, razmjeni dobrih praksi i unapređenju saradnje kako na nivou komora, tako i u pogledu konkretnih poslovnih inicijativa, saopšteno je iz Privredne komore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. septembar 2023 19:57