Маркет, илустрација / - фото: Пиксабеј
19/06/2021 u 23:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПКЦГ: У понедjељак о измjенама Закона о унутрашњоj трговини

Те измjене би омогућиле рад недjељом предузетницима и микро предузећима за потребе љетње и зимске туристичке сезоне, чиме би се подстакла економска активност

Одбор Удружења трговине Привредне коморе (ПКЦГ) у понедjељак ће, на ванредноj сjедници, разматрати наjављене измjене Закона о унутрашњоj трговини, коjим би се омогућио рад недjељом предузетницима и микро предузећима током сезоне.

Из ПКЦГ су у петак оциjенили да ће наjављена селективна примjена одредбе о нерадноj недjељи дискриминисати значаjан броj предузећа и запослених.

Они су наjавили да ће због тога, у наjкраћем року, одржати ванредну сjедницу Одбора Удружења трговине, коjи ће заузети jасан став по том питању, заснован на принципу неселективности и заштити интереса свих привредника из тог сектора.

Из Министарства економског развоjа у четвртак jе саопштено да су социjални партнери постигли договор да се измиjени Закон о унутрашњоj трговини, како би се омогућио рад недjељом предузетницима и микро предузећима током сезоне.

Они су казали да jе договорено да се приступи измjенама закона имаjући у виду да 90,5 одсто црногорске привреде чине микро предузећа.

– Те измjене би омогућиле рад недjељом предузетницима и микро предузећима за потребе љетње и зимске туристичке сезоне, чиме би се заjедничким снагама подстакла економска активност коjа jе значаjно ослабљења усљед коронакризе – обjаснили су из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:08