rekonstrukcija puta Jasenovo polje – Vidrovan / - MINISTARSTVO SAOBRAćAJA
18/11/2023 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počela rekonstrukcija dionice puta Jasenovo polje – Vidrovan

Završetak radova očekuje se u novembru 2024. godine

Zvanično su počeli radovi na rekonstrukciji dionice puta Jasenovo polje – Vidrovan na magistralnom putu Nikšić-Plužine. Početku radova prisustvovali su ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Vrijednost ugovorenih radova je 4,5 miliona eura, a rekonstrukcija puta biće završena do novembra 2024. godine.

- Rekonstrukcijom ove dionice puta značajno će se unaprijediti veza sa Plužinama i Šavnikom, odnosno Žabljakom, kao i sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom. S obzirom na značaj ovog međunarodnog puta, pored radova koji se trenutno izvode, u narednom periodu na putnom pravcu Nikšić-Šćepan Polje planirana je izgradnja novog mosta preko rijeke Tare kao i novog dijela puta od „Paklica“ do novog mosta u dužini od oko 2.5 km, rekao je Radulović, sopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović je kazao da je ova dionica puta kategorisana kao važan putni pravac.

- Nadležne institucije će uložiti napore da se rokovi koji su zadati, a u direktonoj su vezi sa realizacijom ovog projekta, ispoštuju u cjelosti’, rekao je Vuksanović u toku današnje radne posjete.

Ministar Radulović je kazao da rekonstrukcija obuhvata izgradnju potpornih konstrukcija, rekonstrukciju dvije raskrsnice, novi asfalt, ugradnju nove saobraćajne signalizacije i sistema pasivne bezbjednosti saobraćaja uz širenje postojećeg puta u ukupnoj dužini od 5,5 km.

Ministar Radulović je poručio da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u saradnji sa Upravom za saobraćaj planira rekonstrukciju drugih dionica od Nikšića do granice sa BiH, od Nikšića prema Danilovgradu, te završetak puta Čevo-Nikšić, što će uz završetak radova na dionici Nikšić-Kuside, omogućiti bolju povezanost Nikšića sa drugim dijelovima države i sa državama regiona.

Tokom posjete Nikšiću ministar Radulović se sastao sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem i predsjednikm SO Nemanjom Vukovićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:41