foto: Vlada / - FOTO: VLADA
28/07/2023 u 14:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počela trajna sanacija lokaliteta Sokolovine na magistralnom putu Mojkovac - Đurđevića Tara

Abazović je zajedno sa predsjednikom Opštine Mojkovac i direktorom Uprave za saobraćaj obišao ovaj lokalitet

Izgradnjom galerije u Sokolovini, gdje se često dešavaju odroni, riješiće se ozbiljan i ogroman problem na ovom putnom pravcu i to više neće biti opasna dionica već će se normalno odvijati saobraćaj, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore  Dritan Abazović, koji je zajedno sa predsjednikom Opštine Mojkovac Veskom Delićem, potpredsjednikom Ivanom Ašaninom i direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem obišao ovaj lokalitet, na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, čime je najavljen početak radova.

Premijer je naveo da ovaj putni pravac osim značaja za lokalno stanovništvo ima i veliki turistički značaj posebno za rafting turizam.

- Radovi će tokom ljeta biti organizovani tako da ne ometaju turističku sezonu, a od septembra krećemo mnogo dinamičnije. Nadamo se da će ovo biti rješenje da trajno obezbijedimo da ovaj putni pravac normalno funkcioniše, kazao je predsjednik Vlade Abazović.

image

foto: Vlada

- FOTO: VLADA

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić je istakao da će se izgradnjom galerije u Sokolovini riješiti višedecenijski problem ovog kraja i da će se u nekoliko narednih godina vidjeti koliko je bilo opravdano investirati u ovaj projekat i koliki je problem riješen.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vukasanović je kazao da je vrijednost projekta nešto preko 10 miliona eura.

- Predviđena je izgradnje četiri galerije dužine 330 metara. Izvođač radova je kompanija Intermost iz Podgorice, kazao je Vuksanović. 

image

put Mojkovac Đurđevića Tara

- FOTO: VLADA

Rekonstrukcija predmetne dionice podrazumjeva izmjenu postojeće geometrije u situacionom planu u cilju poboljšanja bezbjednosti i sigurnosti saobraćaja. Projektom je predviđena izgradnja četiri galerije ukupne dužine cca 333m.

Početkom godine došlo je obrušavanja veće količine materijala zbog čega je bio obustavljen saobraćaj do ljetnje turističke sezone. Uprava za saobraćaj je uradila hitnu intervenciju koja je obezbijedila minimun bezbjednog odvijanja saobraćaja. Paralelno s tim raspisala je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača na osnovu projekta trajne sanacije. Nakon sprovedenih procedura, potpisan je ugovor sa izvođačem INTERMOST doo - Podgorica. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 22:48