/ -ФОТО: Министарство науке и технолошког развоја.
02/06/2022 u 12:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка истраживачким установама и предузећима, истраживачима и иноваторима

О начинима суфинансирања иновационе дјелатности у понедељак 6. јуна

Инфо дан о начинима суфинансирања иновационе дјелатности одржаће се у понедељак 6. јуна 2022. Представници Министарства науке и технолошког развоја и Фонда за иновације представиће начине суфинансирања односно програмске линије подршке које подстичу иновациону дјелатност и понудити одговоре на свако од питања заинтересованих учесника. То је саопштило Министарство науке и технолошког развоја.

Презентација Програмске линије подршке Еурека пројектима у организацији Министарства науке и технолошког развоја и Фонда за иновације ће се одржати у просторијама Привредне коморе Црне Горе, са почетком од 08:30 часова. Циљ ове презентације јесте да се заинтересовани представници привреде и универзитета упознају са бенефитима, искуствима и начином учешћа у Еурека  пројектима. Ови пројекти подстичу мала и средња предузећа на сарадњу са међународним партнерима у покретању истраживачко-развојних и иновативних активности, као и на улагање у истраживања и развој у циљу јачања њиховог иновативног капацитета. Презентацију је могуће пратити и он-лине, путем Зоом платформе, претходно је неопходно извршити регистрацију.

Истог дана, са почетком од 13:00 часова одржаће се Wебинар на којем ће бити представљене преостале четири линије подшке иновационој дјелатности, и то: суфинансирање заштите и развоја проналазака; суфинансирање активности које подстичу иновациону културу; суфинансирање едукативних програма у областима С3 и суфинансирање учешћа у Програму ХОРИЗОНТ ЕВРОПА. 

Подсјећамо, све ове програмске линије дио су Јавног конкурса за суфинансирање иновационе дјелатности у 2022. години који је отворен 1. марта ове године, укупне вриједности 230.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:54