/ фото: Срђа Бољевић
07/08/2021 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка организовању манифестациjа вриjедности изнад 20 хиљада еура

У случаjу погоршања епидемиолошке ситуациjе и немогућности реализациjе подржаних манифестациjа односно фестивала, министарство задржава право да обустави реализациjу програма, наводи се у jавном позиву

Министарство економског развоjа расписало jе jавни позив за подршку организовању манифестациjа, односно, фестивала вриjедности изнад 20 хиљада еура.

Позивом, коjи ће бити отворен 21 дан, односно до 26. августа, предвиђена jе додjела средстава за покривање диjела трошкова организациjе манифестациjа, односно фестивала.

Укупан износ средстава по jавном позиву износи 60 хиљада еура.

Корисници подршке су организатори манифестациjа, односно, фестивала из неколико категориjа - туристичке организациjе, спортски савези, друге асоциjациjе и удружења, невладине организациjе, jавне установе и други субjекти са статусом предузећа у Црноj Гори.

Jавни позив се обjављуjе у оквиру Програма подстицаjних мjера у области туризма за ову годину коjи се мора се спроводити у складу са важећим епидемиолошким мjерама, препорукама и протоколима коjи су прописани од Института за jавно здравље и Министарства здравља у тренутку реализациjе манифестациjе односно фестивала.

“У случаjу погоршања епидемиолошке ситуациjе и немогућности реализациjе подржаних манифестациjа односно фестивала, Министарство задржава право да обустави реализациjу Програма”, наводи се у jавном позиву.

Програм се односи и на манифестациjе односно фестивале коjи су реализовани у периоду од 1. jануара ове године до дана обjављивања jавног позива, због континуитета подршке усљед пандемиjе корона вируса.

Подносилац захтjева може аплицирати само са jедном манифестациjом или фестивалом.

Средства се могу користити искључиво за организовање манифестациjа односно фестивала коjи имаjу забавни, културни или спортски карактер. Програм не укључуjе подршку стручних, тематских скупова, конференциjа и слично.

Средства су намиjењена за суфинансирање трошкова набавке робе и услуга за непосредну реализациjу манифестациjа или фестивала коjи доприносе развоjу туристичке понуде дестинациjе.

Средства се могу користити за изнаjмљивање опреме као што jе аудио и визуална техника и позорница, као и за набавку радног односно потрошног материjала потребног за организациjу манифестациjе односно фестивала.

Средства се могу користити и за изнаjмљивање простора за одржавање манифестациjе, односно фестивала и превозних средстава у сврху превоза организатора и извођача.

Такође се могу користити и за трошкове смjештаjа и путне трошкове извођача и сарадника ангажованих на основу уговора, трошкове промоциjе манифестациjе односно фестивала и услуге њеног обезбjеђења, као и друге оправдане трошкове коjи се односе на непосредну организациjу манифестациjе или фестивала.

Средства се не могу користити за куповину некретнина, трошкове редовног пословања организатора манифестациjе, израду студиjа, елабората, проjектне и друге документациjе, изнаjмљивање и куповину возила за редовно пословање организатора манифестациjе, канцелариjске трошкове организатора и све друге трошкове коjи ниjесу у вези са реализациjом приjављене манифестациjе односно фестивала.

Наjвећи износ средстава коjи се може одобрити jе до 20 одсто оправданих трошкова за организовање манифестациjе, а максималан износ подршке jе осам хиљада еура за поjединачну манифестациjу или фестивал.

Корисник jе у обавези да обезбиjеди преостали износ средстава за реализациjу манифестациjе или фестивала.

Сва потребна документациjа може се наћи на саjту Министарства.

Захтjеви са пратећом документациjом достављаjу се на адресу Министарства, директно на архиви тог ресора или путем поште.

Средства ће се одобравати проjектима према бодовноj листи од наjвећег броjа бодова наниже, до краjње расподjеле укупног износа средстава. Ако посљедњи проjекат на бодовноj листи прелази укупни износ од 60 хиљада еура расположивих средстава, проjекат може добити само дио захтиjеваних средстава. У том случаjу потенциjални корисник ће имати могућност да повуче захтjев.

Одлука о одабиру проjеката и додjели средстава дониjеће се наjкасниjе у року од 45 дана од затварања jавног позива.

Контакт особа за све информациjе jе Никола Ражнатовић, на меjл Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:28