/ - PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
16/04/2022 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка за набавку електричних ограда у пчеларству

Укупан износ расположивих буџетских средстава опредијељених Агробуџетом по овом јавном позиву износи 60 хиљада еура

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде позвало је све заинтересоване да се до 5. јуна пријаве на јавни позив за додјелу средстава подршке за набавку дијелова кошнице и електричне ограде - чобанице.

Корисници подршке су пољопривредна газдинства која се баве пчеларством, која морају бити уписана у Регистар пољопривредних газдинстава најкасније до дана подношења захтјева за подршку.

Право на средства подршке остварује се за набавку дијелова кошница и то плодиште или медишни наставак са припадајућим рамовима или подњача (антиварозна), као и електричне ограде – чобанице, са припадајућом опремом (апарат, изолатор и жица).

Укупан износ расположивих буџетских средстава опредијељених Агробуџетом по овом јавном позиву износи 60 хиљада еура. Подршка се може остварити само за једну електричну ограду по газдинству.

Јавни позив ће се реализовати до утрошка средстава. У случају да се предвиђена средства утроше прије 5. јуна, Министарство ће обавијестити јавност о завршетку јавног позива. Предност за подршку има подносилац који је први предао захтјев у односу на остале подносиоце.

Попуњен образац захтјева, заједно са неопходном документацијом, шаље се искључиво препорученом поштом на адресу Министарства.

Подносилац захтјева не може остварити право на средства подршке за набавку ове врсте опреме, уколико је она била предмет подршке претходне три године кроз пројекте ИПАРД лике или ИПАРД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:12