Траса ауто - пута / - Србија данас
09/12/2021 u 20:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Погледајте куда иде траса ауто - пута од Бара до Београда

Црна Гора планира да наредне године настави градњу ауто-пута, крак према Србији, од Матешева до Андријевице, која је процијењена на око 400 милиона еура

Комплетна траса ауто-пута представља прави инфраструктурни подухват са више десетина мостова, тунела, а о комплексности пројекта свједочи и то што се на ауто-путу драстично мијења и надморска висина, те ће се возачи у неком тренутку налазити на 63 метара надморске висине, а на сљедећој дионици ће бити и на 1.100 метара, пише Србија Данас и додаје да ће пројектоване брзине на дионици кроз Црну Гору бити 100 километара на час, а кроз Србију од 80 до 130 километара на час, у зависности од терена.

image

Траса ауто - пута

- Србија данас

Путању од Београда до Бољара, Србија је у великој мјери урадила. У новембру 2016. године отворена је дионица Љиг – Прељина од 40 километара, док је дио од Обреновца до Чачка завршен у августу 2019. Дионица од Прељине до Пожеге још је у изградњи, а рок за њен завршетак заказан је за јануар 2022. године, а вриједност радова је 450 милиона еура. Остала је да се уради и најтежа дионица пута, а то је 107 километара од Пожеге до црногорске границе.

Црна Гора планира да наредне године настави градњу ауто-пута, крак према Србији, од Матешева до Андријевице, која је процијењена на око 400 милиона еура.

Пројекција је да ће се црногорски и српски ауто-пут на граници саставити у наредних пет година.

(Србија данас)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 12:45