Mialtović i Spajić  / Foto: LAZAR RUZIC
17/07/2022 u 16:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokret Spajića i Milatovića: Turistička sezona ugrožena, pristup Vlade je amaterski

Aktuelna Vlada je dovela u pitanje trend oporavka turizma, koji je uspostavljen prošle godine, poručuje se u saopštenju pokreta

Trenutni pokazatelji izazivaju zabrinutost da će turistička sezona u Crnoj Gori biti ispod svih očekivanja i najava, što bi moglo uticati na stabilnost javnih finansija, tvrde iz Pokreta "Evropa sad", na čijem su čelu bivši ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić. 

- Umjesto dobro osmišljene strategije, koja bi odgovorila izazovima ovogodišnje sezone, aktuelna Vlada se opredijelila za amaterski pristup problemu i tako dovela u pitanje trend oporavka turizma, koji je uspostavljen prošle godine. Očigledno je da Vlada nije sagledala posljedice rata u Ukrajini i globalne krize, niti je učinila napor da promoviše turističku ponudu na regionalnim i zapadnoevropskim tržištima. Umjesto da Crna Gora nadmaši prošlogodišnje fantastične rezultate i ovu godinu završi suficitom, suočavamo se s najavama nepovoljnih zaduženja, koja će dovesti u pitanje našu ekonomiju i standard građana- navode u saopštenju. 

Prema njihovim riječima, ovo je posebno indikativno imajući u vidu da zvanični podaci Uprave prihoda i carina govore da je do maja mjeseca prihodovano čak 120 miliona eura više u odnosu na plan.

- To bi u sinergiji s prihodima dobro planirane sezone, imalo odličan efekat na budžet. Nažalost, nesnalaženje i neznanje Vlade govore da ona nema kapaciteta da vodi državu u susret svjetskoj krizi, koja tek dolazi. Ako je prije tri mjeseca neko i imao dobru namjeru da pruži šansu manjinskoj Vladi, sada je potpuno svjestan da je Crnoj Gori potrebna nova, stabilna, kompetentna i odgovorna izvršna vlast, koja će imati dovoljno volje, znanja i posvećenosti da našu zemlju održi na putu finansijskog oporavka, a svim građanima obezbijedi bolji život- zaključuje se u saopštenju Evropa sad pokreta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:29