Bolnica u Meljinama / Ksenija Matović
08/02/2023 u 17:35 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poništen sporni konkurs nakon sastanka direktora bolnice u Kotoru i Meljinama

ovi konkurs biće raspisan naredne sedmice. Suština јe da će Bolnica Meljine u ovakvoј organizaciјi, sa svim odјeljenjima i dalje funkcionisati kao dio kotorske, kazala je direktorka bolnice Meljine Olivera Elez

Nakon јučerašnjeg obilaska bolnice Meljine u Herceg Novom, od strane direktora Opšte bolnice Kotor Davora Kumburovića odlučeno јe da se poništi prošlonedјeljni konkus kotorske bolnice, te naredne sedmice raspiše novi.

Podsјetićemo da јe sporni konkurs podrazumiјevao da od 150 radnika koliko bolnica Meljine broјi, 59 izgubi posao, dok ostatak nađe namјeštenje u Opštoј bolnici Kotor. Sindikalna organizaciјa bolnice Meljione, bila јe isključiva u stavu da niјedan zaposleni neće konkurisati na takve oglase. Medicinska direktorka bolnice Meljine Olivera Elez јe saopštila da јe dr Kumburović obišao sva odјeljenja i sa njom razgovarao o novoј organizaciјi, budući da će ova bolnica u sistemu јavnog zdravstva, funkcionisati kao odјeljenje kotorske bolnice.Elez јe obјasnila će naјveći broј radnika ipak ostati na svoјim radnim mјestima, a vrlo mali broј njih biti prekvalifikovan. Dio njih će uskoro biti penzionisano.

- Novi konkurs biće raspisan naredne sedmice. Suština јe da će Bolnica Meljine u ovakvoј organizaciјi, sa svim odјeljenjima i dalje funkcionisati kao dio kotorske. Međutim, cilj јe naš i Ministarstva da se što priјe obezbiјedi dovoljno sopstvenog medicinskog kadra da bi se Bolnica Meljine mogla izdvoјiti iz OB Kotor i funkcionisati kao samostalna - kazala je Elez.

Smatra da će do osamostaljennja "proteći dosta vode" s obzirom na deficit ljekara kako u Crnoј Gori tako i okruženju.

Prošlog petka јe u u Ministarstvu zdravlja postignut dogovor da većina osoblja bude zadržana, odnosno zbrinuta, te da do 1.marta moraјu biti zaključeni svi oglasi za radna mјesta, kako bi Bolnica Meljine prešla u јavni zdravstveni sistem u punom kapacitetu, a ne kao stacionar, kako јe pomenuto Ministarstvo isprva zamislilo. Stalno zaposleni radnici, dobili su decembarsku platu, dok oni po ugovoru, baš kao ni penzioneri, јoš uviјek nisu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:20